Denise Betsema klieft als de beste door het zand van Zonhoven

Denise Betsema klieft als de beste door het zand van Zonhoven

Denise Betsema heeft zich absoluut de beste getoond op het zandparcours van Zonhoven en leidt nu in de Wereldbeker. Lucinda Brand legde beslag op plekje nummer twee en de wederoptredende Ceylin del Carmen Alvarado werd knap derde.

De Française Clauzel nam de snelste start in Zonhoven, gevolgd door de beloftes Fem van Empel en Puck Pieterse. Ook Denise Betsema was goed weg en ze schoof al snel op naar de kop van de wedstrijd. De Texelse voelde zich duidelijk thuis op het zandparcours en nam, met 'durfal' Pieterse in haar spoor, enkele meters op de naaste concurrentes in de race, zijnde Lucinda Brand en iets verder Van Empel en Inge van der Heijden.

In de 4de van 7 rondes trok de Pauwels Sauzen-Bingoalrenster er solo op uit en bouwde haar voorsprong uit, om finaal, voor de tweede dag op rij, het zegegebaar te mogen maken. De jonge Pieterse zakte wat terug en werd voorbijgereden door de wereldkampioene. Ceylin del Carmen Alvarado, die er even uit was, moest starten op de 3de rij maar wist gedurende de wedstrijd gestaag wat op te schuiven en finishte nog knap derde.

WB Zonhoven 2021 podium dames.jpg (593 KB)

Denise Betsema reed dusdanig vlot en sterk alsof 't weinig inspanning vroeg "De meeste mensen zeggen dat het er makkelijk uitziet maar dat voelt dus echt niet zo, vandaag ook niet.", zei de Texelse. "Ik voelde echt nog wel de vermoeidheid van gisteren in de benen . Ik denk dat dit parcours ook een lastige ronde is om te herstellen. De rechte stroken tussendoor zijn ook vrij technisch . Dan blijft de hartslag hoog. Dus ik heb wel echt diep moeten gaan . Maar echt supermooi om hier de overwinning te pakken . Dat was toch het doel voor vandaag."

"Het is natuurlijk altijd een doel om voor die overwinning te gaan , dat is het elke wedstrijd op zich . Het is niet dat deze persé bovenaan stond maar het is toch wel één van de mooiere crossen, denk ik. Supermooi om hier de overwinning te pakken. Echt echt heel blij mee.", benadrukte Denise haar geluk.

De overwinning in Zonhoven is meteen een dubbelslag voor Betsema, want ze is nu ook leidster in de Wereldbeker. "ja, supermooi, nooit eerder gehad. Daar ga ik heel hard van genieten . Het is natuurlijk nu aan mij om die vast te houden . En verder, ik denk dat de vorm gewoon goed is . Dus op naar het Ek dan, denk ik.", aldus de talentvolle Nederlandse.

Vind de volledige uitslag en tussenstand in de Wereldbeker klik hier

Fotocredits TFoto
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!