Timo Kielich tekent zijn 1ste profcontract

Timo Kielich tekent zijn 1ste profcontract

Timo Kielich zal, als het weer kan, het veld induiken in het shirt van Iko-Crelan. De 22-jarige Limburger ondertekende zijn eerste profcontract bij het team van de broers Roodhooft.

Het veldritseizoen heeft zich intussen goed op gang getrokken maar Timo Kielich zagen we nog niet in actie. In september kwam hij ten val en liep daarbij een ontsteking aan de knie op. Het euvel houdt hem blijkbaar nog steeds van de fiets. "Hopelijk kan hij snel terug de trainingen hervatten.", klinkt het op zijn sociale mediakanaal

Er is ook goed nieuws over de 22-jarige Limburger "Timo tekende zijn eerste profcontract en zal dit seizoen de kleuren van IKO Crelan verdedigen."

Vorig veldritseizoen moest ook Kielich de wedstrijden afwerken bij de elite heren. Op het WK veldrijden voor beloften in Oostende pakte hij de bronzen medaille voor België. De seizoenen ervoor mocht hij meerdere keren het podium op bij de U23. Als tweedejaarsbelofte won hij bijvoorbeeld de Flandriencross, de Druivencross en werd Belgisch kampioen in zijn categorie. In het mountainbiken pakte Timo reeds de nationale titel bij de juniores, de beloften (2 x) en anno 2020 bij de elite op de marathon.

UPDATE 3/11: Een MRI-scan afgelopen weekend toonde een ontsteking van het vlies rond de rechter knieschijf. Kielich kreeg hiervoor een inspuiting en een voorschrift voor 4 weken rust, tot 25 november.

"Ik ga nu naar de kiné voor oefeningen voor mijn bovenlichaal. Ook kan ik zwemmen en heb ik een handbike geleend van iemand. Na vier weken rusten mag ik dan weer rustig beginnen fietsen.", laat Timo optekenen voor zijn team IKO-Crelan

IMG_1304 Timo Kielich.jpg (782 KB)Fotocredit Veldritkrant

Lees ook: Iko-Crelan is uitgebreid klik hier

Fotocredit TFoto
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!