Team Iko-Crelan is uitgebreid

Team Iko-Crelan is uitgebreid

Het wegvallen van het team Credishop-Fristads zorgt voor een bredere kern bij Iko-Crelan, dat nu ook elite heren in de gelederen heeft.

"IKO-Crelan is opgetogen aan te kondigen dat het haar kern voor het veldritseizoen 2021-2022 fors heeft weten uit te breiden.", klinkt het vandaag vanuit het team. "Door de komst van Yara Kastelijn en Manon Bakker is de damesploeg gevoelig versterkt en met Timo Kielich en Diether Sweeck zal het team ook voor het eerst in de heren elite categorie te zien zijn."

IMG_0065 Manon Bakker.jpg (578 KB)

Na het verdwijnen van Credishop-Fristads maken Yara Kastelijn en Manon Bakker de overstap naar IKO-Crelan, waar ze beiden ploeggenotes worden van onder meer drievoudig wereldkampioene en elfvoudig Belgisch kampioene Sanne Cant. Bij de mannen maken Mees Hendrikx (U23), Timo Kielich en Diether Sweeck de transfer van het witblauwe Credishop-Fristads naar het kleurrijke IKO-Crelan. Ook Mathis Avondts, die doorgroeit van de opleidingsacademie, maakt dit seizoen deel uit van het UCI-team.

Met Yara Kastelijn, Manon Bakker en Sanne Cant hoopt het team regelmatig voor de oppergaai te kunnen meestrijden bij de dames elites, terwijl het hoopt om met eerstejaars eliterenner Timo Kielich te kunnen verrassen bij de mannen.

Yara Iko Crelan.JPG (707 KB)

Ploegleider Kris Wouters: “Met het trio Bakker, Kastelijn en Cant moeten we eigenlijk elk weekend een gooi doen naar een podiumplaats. In de schaduw van deze dames geven we onze beloftevolle rensters zoals Julie de Wilde en Marthe Truyen dan weer de kans om te groeien.” “Bij de beloften is het uitkijken naar Mees die aan zijn laatstejaar toe is in deze categorie, terwijl Lennert Belmans en Mathis Avondts dan weer kunnen groeien na een goede zomer. Met Timo hebben we een van de belofte in de rangen, maar hij komt dit jaar dus voor het eerst fulltime uit bij de elites.” “Timo heeft er een sterke zomer opzitten en we zijn ervan overtuigd dat hij regelmatig zijn kwaliteiten gaat kunnen tonen. Diether moet dan weer zijn ervaring gebruiken om uitschieters te verzamelen en selecties voor de wereldbekers af te dwingen. Ik denk dat we mogen stellen dat we in de breedte sterker zijn geworden en bijgevolg ook de nodige verwachtingen en doelen mogen koersteren.” Bij de vrouwelijke veldritacademie Crelan-IKO verandert er weinig. Het team komt in actie met Fleur Van de Vyver en Emma Székely bij de dames nieuwelingen, terwijl Kiona Crabbé en de Britse Millie Couzens de kleuren verdedigen in de beloftencategorie.

Fotocredits Veldritkrant

IMG_0129 Diether Sweeck Iko Crelan.jpg (647 KB)

Samenstelling Iko Crelan en Crelan Iko.jpg (32 KB)

Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!