Denise Betsema pakt de zege en de leidersplaats in Ruddervoorde

Denise Betsema pakt de zege en de leidersplaats in Ruddervoorde

Denise Betsema soleerde in Ruddervoorde naar de zege en de leidersplaats in de Superprestige. Teamgenotes van het 777 cx team Annemarie Worst en Inge van der Heijden legden beslag op de plaatsen twee en drie.

Nadat een goed gestarte Sanne Cant en Annemarie Worst vooraan de rol losten in de wedstrijd bij de dames in de Superprestige Ruddervoorde, vormden Denise Betsema en Inge van der Heijden een kopduo. Tot Betsema zowat voorbij halfcross wegreed van haar landgenote en onbedreigd wist te soleren naar de zege. Het levert de Texelse bovendien de leidersplaats op in het klassement.

RUD_2955 podium dames.JPG (708 KB)

Annemarie Worst en Inge van der Heijden hielden Sanne Cant achter zich in de strijd voor de overige podiumplaatsen.

Vind de volledige uitslag klik

"Vanaf de start had ik al een goed ritme te pakken. Daarna heb ik vooral een eigen tempo gezocht. Als je aan de leiding rijdt, heb je ook weinig last van foutjes van anderen, wat altijd een voordeel is.", zei Betsema na de race

De Pauwels Sauzen-Bingoalrenster heeft voorlopig geen last van de reis naar Amerika. "Het was wat afwachten, want zo'n trip naar de VS was ook allemaal nieuw voor mij. Maar het draait goed uit heb ik de indruk. Na mijn terugvlucht focuste ik op het gezin, zo laadde ik de batterijen opnieuw op.", klinkt het. Denise Betsema was dit veldritseizoen al goed voor drie zeges (Lokeren, Bredene en Ruddervoorde) en stond in elke wedstrijd waar ze startte op het podium.

Fotocredits Veldritkrant

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!