Marianne Vos wint en neemt leiderstrui terug in Iowa City

Marianne Vos wint en neemt leiderstrui terug in Iowa City

Marianne Vos heeft zich de beste getoond in Iowa City en neemt de leidersplaats in de Wereldbeker terug over van Lucinda Brand. Denise Betsema streed het langst mee voor de zege met de veelvoudige kampioene en werd tweede. De jonge Kata Blanka Vas werd heel knap derde.

De Olympische mountainbikekampioene Jolanda Neff nam de snelste start in de 3de Amerikaanse wereldbekermanche van dit seizoen. Ook Marianne Vos was sterk gestart en nam de leiding over. Ze vormden even een kopduo maar wat later was Vos alleen op weg. De jonge Puck Pieterse toonde zich in de achtervolging op de koploopster heel sterk maar zakte later wat terug. Uiteindelijk wist Denise Betsema wel naar voor te rijden en eveneens Kata Blanka Vas, de leidster bij de U23, sloot aan en heel even ook Annemarie Worst. Voor deze laatste ging het te snel en er vormde zich een koptrio, dat de podiumplaatsen onderling zou verdelen. Vas, die heel sterk voor de dag kwam, maakte een ongelukkige slipper en zag haar metgezelles wegrijden. Finaal was Marianne Vos explosiever op de steile klim en reed ze er weg van Betsema, richting de zege en de leiderstrui. Kata Blanka Vas consolideerde wel de derde plaats en verstevigt haar leidersplaats bij de U23 dames. 

podium dames Iowa credit Balint.jpg (684 KB)

"Ik liet Betsema en Vas niet bewust terugkeren om de spanning erin te brengen.", legde Marianne Vos uit. "Zij kwamen heel snel dichterbij en ik wist dat het nog ver was." Met 2 zeges op 3 wedstrijden in de USA is haar start in het veld geslaagd. "Het was een gave ervaring hier in Amerika. We hebben drie leuke races gehad in een bruisende atmosfeer. Ik ga met deze resultaten tevreden terug naar huis. Ik neem een korte break en ik ga daarna opbouwen naar het tweede deel van het seizoen."

Lucinda Brand kon nooit echt voorin meestrijden. De wereldkampioene kampt met een verkoudheid, die haar zal parten gespeeld hebben. Ze verliest wel haar leidersplaats maar kan deze volgende week al terugwinnen, want Marianne Vos last een rustpauze in. Ook Vas zal niet van de partij zijn volgend weekend. De Hongaarse wist wel te vertellen in Overijse aan de start te komen, een parcours waar ze van houdt.

Podium U23 dames

podium U23 dames Iowa credit Balint.jpg (832 KB)

Vind de volledige uitslag en de tussenstand in de Wereldbeker klik hier

Fotocredits Cyclephotos

Marianne Vos kon in de slotronde het verschil maken op Mount Krumpit 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!