Happy Dog Cat

Manon Bakker en Niels Vandeputte zegevieren op dag 2 Jingle Cross

Manon Bakker en Niels Vandeputte zegevieren op dag 2 Jingle Cross

In Iowa City (USA) stond op de tweede dag van de Jingle Cross een UCI C2-wedstrijd op het programma. Bij de dames soleerde Manon Bakker overtuigend naar de zege en bij de heren toonde Niels Vandeputte zich in de slotronde de betere van de Amerikaan Kerry Werner.

In de UCI C2-wedstrijd bij de dames op dag 2 van de Jingle Cross legde Manon Bakker al meteen het tempo hoog en liet ze naaste concurrentes Perrine Clauzel, Sunny Gilbert en Harriet Harnden achter zich. De Iko-Crelanrenster soleerde vervolgens gecontroleerd naar de zege in Iowa City (USA). Achter haar vochten de andere drie genoemde dames het uit voor de overige podiumplaatsen. Gilbert onderscheidde zich daarin in de vierde ronde en wist de tweede stek binnen te halen. Clauzel ging dan weer Harnden voor en mocht als derde het podium op.

"Het is goed dat ik een zege behaal.", zei Manon Bakker. "Het is dit seizoen al van bij het begin een strijd geweest, maar ik ben blij om nu een goed resultaat neergezet te hebben - een zege. Het was lang geleden dat ik nog eens won en hopelijk zet dit gevoel zich door in de Wereldbeker."

Vandeputte op Mt. Krumpit richting 1ste zege bij de elite

Bij de heren was al vrij vroeg duidelijk dat de Amerikaan Kerry Werner en Niels Vandeputte het onderling zouden uitvechten voor de zege. Ze vormden een cross lang het kopduo en in de slotronde reed Vandeputte met een versnelling op Mount Krumpit weg van zijn metgezel richting winst. Gosse van der Meer volgde zowat de hele race op de derde plek en mocht die ook innemen op het podium.

IMG_0124  Niels.jpg (707 KB)Fotocredit Veldritkrant

"Het was een lastige wedstrijd.", zei Vandeputte, die het leuk rijden vond met Kerry Werner. "Hij was ook sterk en we wisselden elkaar goed af. Half cross probeerde ik er van weg te geraken maar hij sloot terug aan en dus wist ik dat het moeilijk zou worden om te winnen. De laatste keer op Mt. Krumpit reed ik op de kop, pakte enkele meters en wist deze vervolgens te vergroten. Dit is mij eerste zege bij de elite. Het is cool om deze te pakken in de USA.", aldus de 21-jarige Alpecin-Fenixrenner.

Vind de volledige uitslag klik

Fotocredit Jeff Corcoran / Jingle Cross

Lees ook: Youngsters knap bezig in Wereldbeker klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!