Eli Iserbyt wint en verstevigt zijn leidersplaats in Iowa City

Eli Iserbyt wint en verstevigt zijn leidersplaats in Iowa City

Eli Iserbyt heeft de wereldbekermanche in Iowa City gewonnen en verstevigt daarmee zijn leidersplaats. Lars van der Haar was in volle finale zijn dichtste achtervolger en werd tweede. Michael Vanthourenhout wist richting de meet Toon Aerts te lossen in de strijd voor de derde podiumplek.

Na de openingsmanche in Waterloo (USA) heeft Eli Iserbyt ook de derde gewonnen, de afsluitende in Amerika voor dit veldritseizoen wat betreft de Wereldbeker. Lars van der Haar was in zeer goede doen en finishte uiteindelijk op dik 10 seconden van de winnaar als tweede. MIchael Vanthourenhout vertoefde na de aanval van zijn teamgenoot in het gezelschap van Toon Aerts en wist de Baloise Trek Lion achter zich te laten op de befaamde Mount Krumpit.

podium heren Iowa credit Balint.jpg (654 KB)

Twee op drie voor Eli dus in Amerika. "Ik wist dat Waterloo en Iowa mij echt liggen . Fayetteville was ook goed maar Quinten was daar te sterk. Ik denk dat hij vandaag ook heel goed was. Jammer van die valpartij (nvdr Hermans mispakte zich op de balkjes), anders was ik nog niet klaar geweest.", zei een eerlijke Iserbyt.  Ook Lars van der Haar was een taaie klant. "Ja, we weten van Lars dat zijn tweede helft beter is dan zijn eerste. Ik liet hem eigenlijk een beetje terugkomen om dan op mijn stuk bergop vol gas te geven . Ja, ik heb het parcours een beetje moeten indelen omdat een hele toer volle bak rijden hier niet mogelijk was.", aldus de winnaar, die nog glimlachend zei dat het jammer was om er te moeten vertrekken. "Het is allemaal goed geregeld. En ik heb er aan verdiend, dat mag ook gezegd worden hé.", klinkt het met een kwinkslag.

De zegeteller staat dit veldritseizoen op 5 bij Iserbyt > 3 Ethiascrossen en 2 wereldbekerwedstrijden

Vind de volledige uitslag en stand in de Wereldbeker van/na Iowa City klik hier

Fotocredits Cyclephotos

Quinten Hermans was wederom bezig aan een sterke race maar verslikte zich aan de balkjes en geraakte niet meer vooraan om mee te strijden voor het podium




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!