Wout van Aert: 'Seizoen met voldoening afsluiten in Paris-Roubaix'

Wout van Aert: 'Seizoen met voldoening afsluiten in Paris-Roubaix'

Op zondag 3 oktober 2021 is het zover, Paris-Roubaix est de retour! Zowat de hele wielerwereld is dit weekend in de ban van de tot de verbeelding sprekende kasseiklassieker. Het gevoel zit goed bij Wout van Aert na de verkenning. 'Het seizoen met voldoening afsluiten', hoopt de Belgische kampioen.

Na twee jaar niet, mogen de renners op zondag 3 oktober eindelijk van start in de Hel van het Noorden. De start is traditioneel in Compiègne en na zowat 100 km kan er een eerste keer 'gedokkerd' worden. De secteurs volgen elkaar dan in sneltempo op, direction > Vélodrome de Roubaix.

Wout van Aert staat aan de vooravond van zijn laatste wegkoers van het seizoen. “Het is één van de mooiste klassiekers van het jaar, dus je moet gemotiveerd zijn om hier te knallen. We hebben een goede ploeg bij ons. Ik zal pas echt voelen hoe goed ikzelf ben in de finale van zondag, als we er al een zware koers op hebben zitten. Hopelijk heb ik zondag goede benen en kunnen Mike Teunissen en ik een rol spelen in de finale.", laat Van Aert optekenen.

Met voldoening afsluiten

"De kasseiwegen zijn boerenwegen. Als daar meer verkeer overheen komt, gooien zij modder op de weg”, vertelde de Wout na de verkenning. “Regen of niet, er zullen sowieso een paar tricky passages tussen aan bod komen. Ik hoop niet dat het gaat regenen, omdat de koers dan heel gevaarlijk wordt. Aan de andere kant kan mijn ervaring in het veldrijden wel van pas komen als het slecht weer is. Het weer is niet te beïnvloeden. De verkenning is hier altijd heel leuk en belangrijk, bijvoorbeeld om het materiaal te testen. Voor mij is het de leukste training van het jaar. Het gevoel was goed en ik hoop mijn seizoen met voldoening af te sluiten.", luidt het

Line-up Team Jumbo-Visma: Edoardo Affini, Pascal Eenkhoorn, Dylan Groenewegen, Timo Roosen, Mike Teunissen, Wout van Aert en Nathan Van Hooydonck

Lees en kijk ook: Jubileumshirt voor Paris-Roubaix klik

Fotocredits en bron quotes : Team Jumbo-Visma

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!