Een grote knuffel voor Sanne Cant

Een grote knuffel voor Sanne Cant

Sanne Cant won begin dit jaar het BK veldrijden in Meulebeke en opende er vandaag haar veldritseizoen met de zege in de Ethias Cross, een opsteker voor de veelvoudige kampioene.

Sanne Cant toonde al meteen bij aanvang van de wedstijd in Meulebeke dat ze voor winst kwam. De Belgische kampioene veldrijden kreeg uiteindelijk het meeste weerwerk van Zoë Backstedt, de kersverse wereldkampioene wegwielrennen bij de juniores (zie hier)

Bäckstedt toonde zich sterk op de hellingen, maar moest in de technische stroken haar meerdere erkennen in Cant, die solo binnenkwam. Marie Schreiber, nieuw bij Tormans CX Team, werd knap derde.

MEU_1196.JPG (693 KB)

Een deugddoende zege voor de Belgische kampioene bij de start van haar seizoen. "Vorig jaar lukte het elke keer net niet in de wedstrijden waar ik naar voren geschoven werd als favoriete. Vandaag is het wel gelukt. Die goede start geeft veel moed voor de rest van het seizoen.", klinkt het

MEU_1271_1.jpg (900 KB)

Een gelukkige derde, Marie Schreiber: "Ik ben zeer gelukkig om het seizoen op deze manier te starten! Daarvoor heb ik wel moeten afzien, al heb ik er eigenlijk ook wel van genoten. Het feit dat ik in derde positie kon koersen, gaf me een mentale boost. Het podium leek echter tussen mijn vingers te glippen toen ik in de laatste ronde in de materiaalpost ten val kwam. Ik verplichtte mezelf om in het podium te blijven geloven en op die manier kreeg ik het wiel van Marion Norbert-Riberolle opnieuw te pakken. Ik voelde nog kracht in de benen, maar moest echt het laatste beetje energie uit mijn lijf halen om haar in de sprint te kloppen. Dit voelde aan als een overwinning! Ik ben ongelofelijk blij dat ik me na een winter met bitter weinig veldritten eindelijk weer kan tonen.", aldus de 18-jarige Luxemburgse jongedame van het Tormans CX-Team

Lees hier nog enkele reacties na de Ethias Cross klik


Alle uitslagen klik hier

Fotocredit TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!