Happy Dog Cat

Kevin Kuhn start met de zege in eigen gouw

Kevin Kuhn start met de zege in eigen gouw

Kevin Kuhn is alvast goed gestart aan zijn veldritseizoen. De Zwitserse kampioen heeft de Radcross in Illnau gewonnen. Zijn landgenoot Timon Ruëgg was de taaiste tegenstander, hij werd tweede.

Zijn tweede veldritseizoen bij de elite heren startte Kevin Kuhn met als het ware een thuiswedstrijd, de Radcross Illnau, een UCI C2-wedstrijd.

Radcross kopduo credit organisatie.jpg (374 KB)

Na een goede start, ging Kuhn in de derde ronde op jacht naar zijn ontsnapte landgenoot Timon Rüegg. Het duo werkte voor een lange tijd samen, tot de Zwitserse kampioen van een foutje van Rüegg, op het enige klimmetje in het parcours, gebruik maakte om hem los te schudden. De tweede in de race bleef druk zetten, maar uiteindelijk hield Kuhn stand tot de meet, met finaal een 15-tal seconden voorsprong. Net als vorig seizoen zorgt de Zwitserse kampioen van het Tormans CX Team voor de eerste UCI-zege van de ploeg (zie hier)

Bijzonder

"Zoals gewoonlijk bij de seizoensstart voelde ik me wel wat zenuwachtig, want het is pas bij een eerste confrontatie met je concurrenten dat je weet hoe je ervoor staat.", liet Kuhn optekenen voor het team. "Mijn goede start gaf me gelukkig wel meteen vertrouwen. Ik had een serieuze inspanning moeten leveren om Rüegg bij te benen en dacht dat hij vandaag de bovenhand zou nemen. Maar uiteindelijk recupereerde ik goed en voelde ik me in de tweede wedstrijdhelft sterker worden. Na zijn technisch foutje moest ik drie ronden lang alles uit de kast halen om hem op achterstand te houden. Uiteindelijk won ik met een mooie voorsprong. Het is altijd fijn om het seizoen met een overwinning te starten, het feit dat het de eerste als Zwitsers kampioen is maakt het bijzonder! ", aldus Kevin Kuhn

Vind de volledige uitslag van de Radcross Illnau klik hier

Fotocredits Orgetorix Kuhn - org. Radcross Illnau - bron reactie Tormans CX Team

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!