Kevin Kuhn zegevierde in oudste Zwitserse cross

Kevin Kuhn zegevierde in oudste Zwitserse cross

Kevin Kuhn, de vice-beloftenwereldkampioen veldrijden, heeft het voorbije weekend de 59ste editie van de cyclocross Internationales Radquer Steinmaur gewonnen. Loris Rouiller, de winnaar van vorig jaar, werd tweede en Dieter Vanthourenhout derde.

Vijf veldrijders reden al vrij vroeg een stuk sneller dan de rest van het deelnemersveld in de Zwitserse cyclocross Internationales Radquer Steinmaur, een UCI C2-wedstrijd. Timon Rüegg (Zwi) was daar eentje van maar hij moest finaal laten begaan. Het werd een strijd tussen Kevin Kuhn (Zwi), Loris Rouiller (Zwi), Anton Ferdinande en Dieter Vanthourenhout voor de zege.

Kuhn, de vice-wereldkampioen en wereldbekerwinnaar bij de beloften, toonde zich de rapste in de sprint bergop. "Het was best spannend vandaag. Ik voelde me goed, maar het lukte me niet om mijn drie medekoplopers van me af te schudden. Het was dan ook fantastisch dat ik het in de sprint bergop kon afmaken", aldus de jonge Zwitser van het Tormans cx team.

Loris Rouiller won het van Dieter Vanthourenhout voor plekje nummer twee. "Ik sprintte van de kop af vol door, maar op de lichthellende aankomststrook viel ik te vroeg stil, wat me een derde plaats opleverde", liet Dieter optekenen voor het team. Anton Ferdinande was blijkbaar in de slotronde nog gevallen en werd vierde.

podium Steinmaur.jpg (214 KB)Fotocredits Jann Frets / Swiss-cyclocross.ch

6. Emiel Verstrynge
7. Julian Siemons
8. Arno Van Den Broeck

volledige uitslag elite heren klik hier

Zondag staat in het Zwitserse Bern een UCI C1-wedstrijd van de EKZ CrossTour op het programma.

Finishfoto credit VC Steinmaur





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!