Thibau Nys is 6de geworden op het WK wegwielrennen

Thibau Nys is 6de geworden op het WK wegwielrennen

Thibau Nys is op een verdienstelijke 6de plaats geëindigd op het WK wegwielrennen bij de beloften. Het Belgisch team kende de nodige tegenslag met enkele valpartijen maar weerde zich kranig, met vooral sterk werk van Florian Vermeersch richting de meet. 

Sven Nys analyseerde kort na afloop de wedstrijd van zijn zoon als volgt op Sporza 'Ik denk dat hij de perfecte koers rijdt en dat hij op die leeftijd (nvdr 18 jaar) er uitgehaald heeft wat er uit te halen viel. Het is ook een klein beetje waar ik voor vreesde, de hardheid van de koers. Je moet al die klimmetjes overleven, om dan uiteindelijk net niet die punch nog in de benen te hebben ... Dat is ook wat je ziet en daar is ook niks mis mee als je 18 jaar bent. Dat komt wel, dat heeft gewoon wat tijd nodig"

Van Eetvelt en De Lie uitgeschakeld door een val, Vermeersch moet zich al heel vroeg opofferen

Dat is ook ongeveer wat Thibau zelf er van maakte "Er zat niet meer in vandaag. Ik heb er het maximum uitgehaald.", was zijn eerste reactie. "Als ploeg ook", vervolgde hij. "We hebben best wat tegenslag gehad. We verliezen eigenlijk 3 man met een val, die we op het einde nodig hadden. Ik denk dat we de koers een klein beetje uit handen geven op de moment dat we opnieuw richting Leuven rijden, waar dat er niemand mee is, als een groep van een man of 9 wegrijdt . Dat vond ik spijtig."  Waarom er niemand meeging? "Dat was een beetje gokken hé. Ik had mij in de buik van het peloton gezet. Het was toen niet aan mij om er achter te springen. En dan komen we op het lokaal rondje en hebben de jongens zich echt wel uit de naad gereden, om alle gaten te dichten, wat wel lukte . Ik denk dat Florian een ongelooflijke sterke dag had vandaag. Hij probeerde nog alles dichtbij te houden, wat hij perfect gedaan heeft , maar we zaten gewoon met te weinig volk op het einde . We spelen Lennert en Arnaud kwijt door een val . Stan was op halve kracht door een val in het begin van de wedstrijd ... een beetje malchance ... maar als ik zie , in de sprint kwam ik ook iets te kort. 't was meer kruipen dan sprinten.", was Thibau eerlijk. "Ik kon overleven, maar veel meer dan dat niet , ik miste dat tikkeltje ... Maar kijk, teken dat ik top 10 rijd, is dat ik een goede dag had en bij de sterkste in koers was.", besluit de nog altijd maar 18-jarige belofte.

De wereldkampioen bij de beloften is de Italiaan Baroncini, die Thibau op het EK achter zich wist te houden.

1. Filippo Baroncini (Ita)
2. Biniam Girmay (Eri)
3. Olav Kooij (Ned)

6. Thibau Nys
50. Florian Vermeersch
78. Stan Van Tricht
85. Fabio Van den Bossche

volledige uitslag klik hier

Fotocredit Team Baloise Lions

Lees ook: Sven Nys: 'Thibau zal blijven crossen' klik hier
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!