Yara Kastelijn solo naar winst in Beringen

Yara Kastelijn solo naar winst in Beringen

Yara Kastelijn toonde zich de beste veldrijdster op be-Mine in de Ethias Cross Beringen 2021. Ze nam de kopstart, etaleerde naast het betere klimwerk ook een goede daaltechniek op de flanken van de mijnterril en soleerde naar de zege. 

Yara Kastelijn soleerde naar het hoogste schavotje in de Ethias Cross Beringen. Shirin van Anrooij neemt alvast een goede start van haar veldritseizoen, zij werd knap tweede en Denise Betsema mocht als derde het podium op.

Beringen 2021 podium dames.jpg (693 KB)

Kastelijn is heel blij met de zege "ja, het was heel lang geleden dat ik nog eens gewonnen had.", zei de veldrijdster van Iko-Crelan. "Het ging vorig jaar niet zoals ik wilde. Ik heb het een jaar anders aangepakt en dan zie je alweer gelijk dat het terug goed gaat en daar ben ik echt supertrots op.", klinkt het terecht.

De Nederlandse jongedame toonde overigens dat ze aan haar techniek heeft gewerkt. Ze daalde met de voeten in de klikpedalen en de handen onderaan in de beugel ... "Met dank aan Marc Janssens", zei ploegleider Kris Wouters. "Ik kan heel hard fietsen maar op het technische vlak zijn er andere mensen gewoon beter dan mij.", weet Kastelijn, en dat ze er goed moet blijven op oefenen. "En zoals vandaag, zie je, gaat ’t gewoon heel goed", luidt het. 

Voor Iko-Crelan was het de tweede zege van de dag op be-Mine. Aaron Dockx won de wedstrijd bij de juniores lees hier

Volledige uitslag later klik hier

Fotocredits TFoto
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!