Evie Richards is wereldkampioene MTB XCO

Evie Richards is wereldkampioene MTB XCO

Evie Richards is de nieuwe wereldkampioene Mountainbike Cross-Country Olympic bij elite dames. Anne Terpstra finishte als tweede op iets meer dan een minuut van de Britse en heeft dus de zilveren medaille. De Zwitserse Sina Frei ging haar landgenote Jolanda Neff voor en pakt het brons.

Na het zilver gewonnen te hebben in de Short Track, heeft Evie Richards het goud te pakken op het WK Mountainbike Cross-Country bij elite dames. Na een snelle start van titelverdedigster Pauline Ferrand-Prévot schoof Richards in de tweede ronde op naar voor en nam het initiatief. De Britse bouwde haar voorsprong uit op de concurrentie en PFP werd bijgehaald door Anne Terpstra (Ned), Sina Frei (Zwi), Jolanda Neff (Zwi) en Maja Wloszczowska (Pol), in de strijd voor het zilver. De Nederlandse toonde zich daarin naar het einde van de wedstrijd de betere en kwam als tweede over de finish. Een handvol secondes later sprintte Sina Frei, de kersverse wereldkampioene Short Track (lees klik), sneller dan Jolanda Neff, de Olympische kampioene MTB XCO, en pakte ze deze keer het brons.

WK MTB 2021 credit organisatie Michele Mondini XCO dames Evie Richards.jpg (58 KB)

"Ik kan het niet geloven. Ik wist niet dat ik in staat was om zo'n belangrijke titel te winnen, maar vandaag is mijn moment er gekomen.", zei de kersverse wereldkampioene MTB. "Na de Olympische Spelen, zonder de quarantaine, kon ik tijd doorbrengen met de mensen die ik lief heb, alsook hard trainen. Als ik gelukkig ben, zijn mijn benen sterker. Dat heb ik vandaag kunnen bewijzen, denk ik.", aldus een heel gelukkige Evie Richards, die nu ook de geschiedenis ingaat als eerste Britse die de regenboogtrui binnenhaalt in het mountainbiken bij elite dames.

Evie Richards werd begin 2016 in Zolder de eerste wereldkampioene veldrijden bij de beloften/U23 dames. In 2018 pakte de Britse nogmaals die wereldtitel.

Volledige uitslag dames klik

Schurter voor de 9de keer

Bij de heren ging het goud naar de Zwitser Nino Schurter, die samen met zijn landgenoot Mathias Flückiger de wedstrijd domineerde. 

WK MTB 2021 credit organisatie Michele Mondini XCO heren duo Zwi.jpg (584 KB) 

De Fransman Victor Koretzky won de bronzen medaille. Voor Schurter is het al zijn negende wereldtitel in de discipline !

WK MTB 2021 credit organisatie Michele Mondini XCO heren podium.jpg (715 KB)

Op de slotdag wordt nog gestreden voor de wereldtitels in het spectaculaire mountainbike downhill.

Alles over UCI Mountain Bike World Championships 2021 in Val di Sole klik

Fotocredits Val di Sole Bike Land - Michele Mondini




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!