Eerste regenboogtruien voor de MTB Short Track

Eerste regenboogtruien voor de MTB Short Track

In Val di Sole stond voor het eerst een 'UCI MTB World Championship' op het programma voor de Short Track. Bij de dames heeft de Zwitserse Sina Frei de regenboogtrui te pakken en bij de heren de Amerikaan Christopher Blevins

Het wereldkampioenschap mountainbiken 2021 in Val di Sole opende op woensdag 25 augustus met de Team Relay, dat gewonnen werd door Frankrijk. Op donderdag reden eerst de dames en heren junioren hun WK MTB XCO. Na het goud op het recente EK in Novi Sad en in de Team Relay, pakte jonge dame Lina Burquier (Fra) er nog eentje in Italië. Met Adrien Boichis won Frankrijk even later ook de wereldtitel Cross country bij de heren junioren.

WK MTB 2021 credit organisatie Michele Mondini short dames finish.jpg (503 KB)

Later op de dag stond dan het allereerste WK MTB Short Track op het programma. Bij de dames kwam er een fotofinish aan te pas om uiteindelijk te weten dat de Zwitserse Sina Frei de regenboogtrui mocht aantrekken. Evie Richards (GBr) en Pauline Ferrand-Prévot (Fra) flankeerden met de glimlach op het podium, met respectievelijk het zilver en het brons.

Bij de heren toonde Christopher Blevins zich de beste op de korte en spektakelrijke discipline. Achter de 23-jarige Amerikaan verzekerde een teleurgestelde Henrique Avancini (Bra) zich van zilver en de Duitser Maximilian Brandl was best tevreden met de bronzen medaille.

WK MTB 2021 credit organisatie Michele Mondini short heren podium.jpg (679 KB)

Op vrijdagnamiddag 27 augustus wordt gereden voor de wereldtitels E-MTB en de Four Cross (dames & heren). Op zaterdag staat dan het WK MTB Cross Country op het programma. Zondag sluiten ze af in het Italiaanse Val di Sole met de spectaculaire Downhillraces.

Alle info en uitslagen van UCI Mountainbike World Chamionships 2021 in Val di Sole klik


Fotocredits Val di Sole Bike Land - Michele Mondini




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!