Toptijd voor Wout van Aert in ITT Tour de France

Toptijd voor Wout van Aert in ITT Tour de France

Wout van Aert heeft de toptijd neergezet in de individuele tijdrit op de voorlaatste dag in de Tour de France 2021 >30,8 km knallen van Libourne naar Saint-Emilion. De klassementsmannen die na hem kwamen, wisten de voormalige Belgische kampioen tijdrijden niet meer te bedreigen.

Na de etappe met de 2 beklimmingen van de Mont Ventoux (lees hier) heeft Wout van Aert ook de individuele tijdrit op de voorlaatste dag van de Tour de France 2021 gewonnen. De Jumbo-Vismarenner knalde het snelst over de 30,8 km van Libourne naar Saint-Emilion.

20210717TDF2131-A.S.O._Aurelien_Vialatte.jpg (1.50 MB)Fotocredit A.S.O. Aurelien Vialatte

Wout van Aert reed de tijdrit 21 seconden sneller dan Kasper Asgreen, die tweede werd, en 32 sec rapper dan zijn teamgenoot Jonas Vingegaard, tevens de nummer 2 in het algemeen klassement. De Europese kampioen tijdrijden, Stefan Küng, strandde op de vierde plaats. Tadej Pogacar, 8ste op 57 sec, blijft stevig in het geel ...

Voor Van Aert is het al zijn zevende overwinning van dit seizoen.

“Het was een van mijn grote doelen in mijn carrière om een tijdrit te winnen in de Tour de France”, laat Wout optekenen. “Het is de grootste koers van het jaar. Ik heb lang naar deze tijdrit uitgekeken en er de afgelopen dagen ook echt naar toegewerkt. Ik ben dan ook heel blij dat het gelukt is. In vergelijking met de vorige race tegen de klok was dit een snellere tijdrit. Dat was in mijn voordeel. Toen ik vanuit de hot seat de tussentijden van de klassementsrenners voorbij zag komen, begon mijn hoop op winst te stijgen. Het was een perfecte dag.”

Trots op het team.

Van Aert is ook trots op de manier waarop zijn team is blijven vechten na een moeizaam begin. “Het was geen gemakkelijke Tour voor ons. We zijn blijven knokken en dat resulteerde in drie etappezeges en een tweede plek voor Jonas in het klassement met nog één etappe te gaan. Daar mogen we met z’n allen heel trots op zijn.", klinkt het. 

En dan is er nog de slotdag in Parijs ....

Rankings Tour de France klik hier


Fotocredit A.S.O. Pauline Ballet

Op de foto met de grootste ...





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!