'Mythische' zege voor Wout van Aert in de Tour 2021

'Mythische' zege voor Wout van Aert in de Tour 2021

Wout van Aert zette een knalprestatie neer in de 11de etappe van de Tour de France 2021. De Belgische kampioen was mee met de vlucht van de dag in de rit van Sorgues > Malaucène en soleerde tijdens de 2de beklimming van de Mont-Ventoux, jawel 2 keer, naar de zege. "Misschien wel mijn mooiste overwinning ooit", zei Wout .

“Ik ben sprakeloos”, zei Van Aert na zijn knappe prestatie. “Ik had aan het begin van de Tour nooit durven dromen dat ik deze etappe kon winnen. Gisteren voelde ik ineens dat ik vandaag ook weleens voor de ritzege wilde gaan. Ik vroeg aan het team of ik mezelf in de vlucht van de dag mocht knokken. Dit is misschien wel mijn mooiste overwinning ooit, want de Mont Ventoux is een van de meest iconische beklimmingen in de wielrennerij. Ik geloofde er onderweg in en met geloof is alles mogelijk. De support was bovendien overweldigend. Het was een eer om in de nationale trui de Ventoux op te rijden.”

Wout kende niet de makkelijkste weg richting de Tour. “Het was voor mij, door de operatie aan mijn blindedarmontsteking, moeilijk om op mijn topniveau aan deze Tour te beginnen. En dan hadden we in de eerste week ook nog eens zoveel pech. Met Primoz Roglic verloren we onze kopman en met Robert Gesink onze superknecht. Vandaag hebben we helaas ook onze ervaren kracht Tony Martin verloren. In de finale viel gelukkig alles op z’n plaats. Het is een kwestie van blijven gaan en iedere keer de knop weer kunnen omzetten. Dit werkt alleen maar meer motiverend. Ik ga, net als het hele team, ook Jonas blijven helpen. Hij is supersterk.”, luidt het met de teamspirit.

Er waren heel wat Belgen ter plaatse in Frankrijk en er werd gezongen voor Wout van Aert
20210707TDF1097-A.S.O._Pauline_Ballet.jpg (1.65 MB)

Rankings Tour de France klik hier

Fotocredits A.S.O. Pauline Ballet - bron reactie: Team Jumbo-Visma




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!