Team Vondelmolen-De Ceuster bouwt verder op

Team Vondelmolen-De Ceuster bouwt verder op

Aanvankelijk was het opzet een éénmansploeg maar al snel kwam het tot een jeugdig team met 5 dames > Vondelmolen-De Ceuster CT. Een pak ervaring kwam er dit jaar bij met de komst van Ellen Van Loy. Het engagement van een extra sponsor, Bonache, helpt alvast om de ambities te bewerkstelligen.

Gerry Brouwers, vader van veldrijdster Julie Brouwers, wilde aanvankelijk een éénmansploeg opzetten voor zijn dochter. Brouwers en Stijn Van Hout, mee in het project, kwamen terecht bij Vondelmolen, dat zich bereid toonde om te sponsoren en even later volgde ook firma De Ceuster. Het leidde vorige zomer tot de aankondiging (lees hier) van het Vondelmolen - De Ceuster Cycling Team, mét Julie Brouwers, maar ook Kiona Dhont, Lies'l Schevenels, Mirthe Van Den Brande en Belgisch kampioene elite zc Suzanne Verhoeven.

"We willen werken aan de toekomst van het Belgische damesveldrijden", was en is de ambitie.
Met de komst anno 2021 van Ellen Van Loy, als renster én coach, heeft het team een mentor in huis gehaald. (lees hier).

Voor de wegcampagne, in opbouw richting komende winter, verenigen de rood-blauwen zich met de dames van Pauwels Sauzen-Bingoal (lees hier). Komend weekend staat Dwars door het Hageland op hun programma. De gravelsecties spelen alvast in het voordeel van de cyclocrossdames.

"Samen vormen we een ambitieus team in de shirts van Pauwels Sauzen en zijn we collega’s met een gezamenlijk doel.", liet Stijn Van Hout optekenen, ploegleider/Sportief manager van het Vondelmolen-De Ceuster Cycling Team. "Vanaf het najaar, als het crossseizoen begint, worden we weer concurrenten en komen de dames weer uit tegen elkaar, maar met een mooie bagage uit een gevarieerd wegseizoen.”, klinkt het. En met een extra sponsor op het shirt dan, Bonache. Het Antwerps project-sourcing- en selectiekantoor engageert zich als derde sponsor voor het Belgische damesteam van Brouwers en Van Hout.

Fotocredit en bron: Vondelmolen-De Ceuster CT
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!