Vondelmolen – De Ceuster strikt Ellen Van Loy

Vondelmolen – De Ceuster strikt Ellen Van Loy

Pas vorige zomer zag Vondelmolen – De Ceuster het levenslicht. Toch zet het nu al een stap voorwaarts met het aantrekken van Ellen Van Loy. Zij zal mee haar schouders zetten onder het project en jonge dames helpen opleiden.

Het team van Stijn Van Hout en Gerry Brouwers werd vorige zomer opgericht (lees klik) met een bijzondere missie: het Belgische damesveldrijden een duw in de rug geven. “België heeft wel degelijk talent, maar dat wordt door de ontzettend sterke Nederlandse lichting vaak vergeten”, zegt sportief manager Van Hout. “Met onze huidige bezetting tonen we dat we willen werken aan de toekomst van het Belgische damesveldrijden. In die optiek is het aantrekken van Ellen Van Loy een bewuste stap.”

Een voorbeeld

Met de komst van Ellen Van Loy als renster én coach, kan het team verder groeien en haalt het een belangrijke mentor in huis voor de ganse groep rensters, waaronder de huidig Belgisch kampioene Elite zonder contract, Suzanne Verhoeven. “Wij kijken erg uit naar de komst van Ellen. Zij is steeds een voorbeeld geweest voor vele jonge rensters en de ervaring die zij ons kan bieden is van onschatbare waarde.”

“Ik ben blij met mijn transfer en zal mij volgend seizoen nog voluit geven in de competitie, maar ik kijk ook erg uit naar het begeleiden en coachen van onze dames. Zo kan ik als drijvende kracht achter de nieuwe lichting veldrijdsters mijn ervaring delen en op een andere manier mooie resultaten behalen.”, vervolledigt Ellen Van Loy zelf.

De twee naamsponsors van het team zijn zeer enthousiast met de komst van Van Loy. “Ellen Van Loy is een klinkende naam met een stevig palmares.”, klinkt het bij Jo Dekeyzer, CEO van Vondelmolen peperkoek. “Ze heeft vele jaren ervaring en weet als geen ander hoe de cross in mekaar zit.”

“Ellen rijdt reeds jaren mee aan de top van het Belgische damesveldrijden. We zijn dan ook zeer blij dat ze haar fin-de-carrière met volle goesting in ons team wil waarmaken.”, aldus Davy De Ceuster, CEO van De Ceuster bouwkranen.

Ellen zal vanaf maart 2021 aan de start staan van menig cross in de kleuren van Vondelmolen - De Ceuster Cycling Team.

Bron en credits foto:  Team Vondelmolen - De Ceuster

Ook lovende woorden vanuit het kamp waar Ellen afscheid van neemt, de Baloise Trek Lions
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

september 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!