Van der Poel sluit met de Ronde 1ste deel wegseizoen af

Van der Poel sluit met de Ronde 1ste deel wegseizoen af

Met de Ronde van Vlaanderen 2021 eindigt zondag voor Mathieu van der Poel het eerste deel van zijn wegseizoen. Er volgt dan heel even rust om vervolgens de focus te leggen op het mountainbiken, in functie van de Olympische Spelen.

Nu Paris-Roubaix niet doorgaat op 11 april eindigt zondag, met de Ronde van Vlaanderen 2021, voor Mathieu van der Poel het eerste deel van zijn wegseizoen.  Het multi-fietstalent zal 1 à 2 weken rust nemen om vervolgens zich voor te bereiden op de World Cup-wedstrijden mountainbike in Albstadt (Duitsland) en Nové Mesto (Tsjechië), die in mei plaatsvinden. "Ik zal proberen echt goed te zijn in die wedstrijden", vertelde Van der Poel. "Het is belangrijk om punten te sprokkelen in functie van een goede startpositie, met het oog op de Olympische Spelen."

Voor de Ronde van Vlaanderen 2021 op zondag 4 april is Mathieu van der Poel alvast wederom één van de topfavorieten, ook al kende hij voorbije woensdag in Dwars door Vlaanderen een mindere dag. "Niets om zorgen over te maken. Ik was niet alleen.", klinkt het daaromtrent. 

Meer favorieten dan iedereen denkt

Van der Poel zegt wel dat het niet meer zo super gaat als in het Italiaanse blok (Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, ...) maar het opzet was wel om de conditie vast te houden tot Paris-Roubaix, dus zondag zal hij wel een rol van betekenis spelen . "Ik ben niet met de beste basis aan het wegseizoen begonnen,  dat wist ik wel.", legde Mathieu uit. Alles volgde snel na het WK veldrijden in Oostende en er werd hard gekoerst in Italië. "Maar ik ben tevreden over het begin", geeft de kopman van Alpecin-Fenix mee, die voor de Ronde met meer renners rekening houdt dan alleen Wout van Aert en Julian Alaphille "Er zijn meer favorieten dan iedereen denkt", weet hij.

Line-up Team Alpecin-Fenix voor de Ronde van Vlaanderen 2021:

Dries De Bondt, Silvan Dillier, Jonas Rickaert, Oscar Riesebeek, Otto Vergaerde, Gianni Vermeersch en Mathieu van der Poel

Deelnemerslijst Ronde van Vlaanderen 2021

Elite heren klik hier
Elite dames klik hier

Lees: Mathieu van der Poel wint de Ronde van Vlaanderen 2020 klik hier

Fotocredit Team Alpecin-Fenix




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!