Mathieu van der Poel wint de Ronde van Vlaanderen 2020

Mathieu van der Poel heeft de Ronde van Vlaanderen 2020 gewonnen, in een sprint met Wout van Aert ...

'Een grote dank je wel aan alle wielerliefhebbers, die niet zijn afgezakt naar het parcours van de Ronde van Vlaanderen om er hun favoriete sport te aanschouwen'. Dat klinkt ongewoon maar dat is deze periode ook. Ruim 1,2 miljoen mensen volgden de wedstrijd op Sporza, schrijft het, met een piek tot bijna 1,5 miljoen voor de finale. Het mag gezegd dat twee tenoren ons hebben verwend met een kabinetstukje ... Julian Alaphilippe opende de debatten op de Koppenberg, Mathieu van der Poel liet niet begaan en even later reed ook Wout van Aert naar de twee koplopers. Alaphilippe botste jammerlijk tegen een motard van de jury en moest na zijn val de wedstrijd verlaten. De twee toppers uit het veldrijden werkten goed samen en bleven uit de greep van de achtervolgers om finaal te kunnen spurten voor de zege

"Ik wist dat ik de sprint van mijn leven moest rijden om Wout te kloppen", zei Van der Poel in de flash kort na de wedstrijd. Mathieu van der Poel zette de sprint met twee aan van op de kop, op net geen 200 m van de finish, en won. Wout van Aert strandde op minder dan een half wiel van de zege. Alexander Kristoff was de snelste van de eerste achtervolgers en mocht dus als derde mee op het podium