Van der Poel rijdt AG Driedaagse Brugge-De Panne

Van der Poel rijdt AG Driedaagse Brugge-De Panne

Op woensdag 21 oktober staat Mathieu van der Poel aan de start van de AG Driedaagse Brugge-De Panne, de laatste Vlaamse klassieker van de UCI WorldTour 2020 die wordt gereden.

Mathieu van der Poel start in zowat elke koers als één van de favorieten en dat zal in de AG Driedaagse Brugge-De Panne niet anders zijn. "Met zijn attractieve en aanvallende manier van koersen kan de Nederlandse kampioen elke wedstrijd doen openbreken en naar zijn hand zetten. Dat kan dus ook op de vlakke wegen tussen Brugge en De Panne, waar de wind in de polders vrij spel heeft.", klinkt het bij de organisatoren

Laatste wegkoers anno 2020

"Door het wegvallen van Parijs-Roubaix probeer ik alles mee te pakken wat ik nog kan, zo ook de AG Driedaagse Brugge-De Panne, tenslotte toch een WorldTour-wedstrijd", zegt Mathieu van der Poel.
"Het zal meteen mijn laatste wedstrijd zijn van dit atypische wielerseizoen. Ik hoop stiekem op een echte waaierkoers met veel actie. Als dat niet het geval is, zal ik mij ten dienste stellen van Tim Merlier, met hem kunnen we ook op de sprint gokken. We hebben dus meerdere troeven om uit te spelen, waardoor het dus een koers is die past bij ons als team", aldus de kopman van Alpecin-Fenix.

Als het op een massasprint uitdraait, zal Merlier zeker rekening moeten houden met Caleb Ewan, de Australische pocketsprinter van Lotto-Soudal, tweevoudig ritwinnaar in de voorbije Tour de France en meest recent, de Scheldeprijs. Alexander Kristoff zal ook van de partij zijn. De Noor kan de regen en wind in de polders vlot doorstaan en is snel aan de meet. Ook Jasper Stuyven, John Degenkolb, Matteo Trentin, ... zijn van de partij.

In de categorie 'sterke klassieke coureurs tout court' passen zeker de namen van Yves Lampaert, Florian Sénéchal, Luke Rowe, Stefan Küng en Oliver Naesen, ... m.a.w. een topbezetting (de deelnemerslijst klik)

'Blijf in uw kot en kijk op tv'

De AG Driedaagse Brugge-De Panne is live te volgen op tv - Sporza/Eén, vanaf ongeveer 14u. Bij de start in Brugge en aan de finish in De Panne wordt geen publiek toegelaten. "Blijf in uw kot en kijk gezellig thuis vanuit uw zetel naar de laatste Vlaamse klassieker van dit bijzondere coronajaar 2020!", luidt het.


Ter verduidelijking: de driedaagse is op heden eigenlijk een tweedaagse, met op dinsdag een wedstrijd voor de dames en op woensdag voor de heren.

Fotocredit Willy G-Veldritkrant / tekstbron: Golazo

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!