Meet Plantur-Pura

Meet Plantur-Pura

Het UCI Women's Continental team Ciclismo Mundial van de broers Roodhooft wordt team Plantur-Pura.

Net als vorig jaar verzamelen de dames van een aantal veldritteams van de broers Roodhooft zich voor een wegprogramma, als aanloop naar het cross-seizoen. Waar ze vorig jaar in het wit aan de start verschenen als Ciclismo Mundial wijzigt de teamnaam dus naar Plantur-Pura.

Zoals eerder al werd gemeld, is Heidi Van de Vijver de hoofdploegleidster van dit team en maakt nu ook Marthe Truyen er deel van uit ... (lees hier)

(lees verder onder de foto)
Plantur.jpg (110 KB)


Philip Roodhooft licht het opzet en de eerste planning even toe “Het belangrijkste doel blijft een mooi wegprogramma afwerken richting het veldrijden. Maar, bij de mannen weten we intussen dat een doordachte combinatie tussen weg en veld mogelijk is. Daarom maken de dames deze lente ook kennis met enkele voorjaarswedstrijden.” Donderdag 25 maart is er de Oxyclean Classic Brugge - De Panne, vervolgens de 4 wedstrijden van Flanders Classics met o.m. Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. Aflsuiten doen we met ParijsRoubaix (nvdr als deze doorgaat). Na een break volgen dan onder meer de Baloise Ladies Tour en de Ladies Tour of Norway. Na het wegprogramma keert iedereen terug naar de diverse crossteams.

Resultaat staat niet voorop

“Deze 6 koersen worden een ontdekkingstocht, resultaten staan niet voorop. Maar we starten niet onvoorbereid of zonder ambitie. Het team heeft een stage en twee verkenningen achter de rug en met Heidi Van De Vijver hebben we een ervaren ploegleidster in huis.” , klinkt het.

De nieuwe ploegleidster, Heidi Van De Vijver: “Ik kijk samen met onze dames enorm uit naar deze ontdekkingstocht. Ik ben hierzelf terecht gekomen in een professionele omgeving en het is voor zowel mezelf als de dames een stevige uitdaging. Het niveau van de dames op stage heeft mij in ieder geval aangenaam verrast, dus we zijn nu al benieuwd naar onze seizoensstart in Brugge – De Panne.

Uitbreiden - kopie Alpecin-Fenix

“Als de kennismaking bevalt, dan breiden we in 2022 de kern uit met een aantal specifieke wegrensters. Zo kunnen we een uitgebreider programma afwerken, de cross-dames gerichter inzetten en op termijn het multidisicplinaire concept van Alpecin-Fenix kopiëren, aangezien er met Alvarado, Eibl en Pieterse ook MTB-talent in de kern zit.”

“Plantur is net als Alpecin eigendom van Dr. Wolff Group. Pura maakt net als Fenix deel uit van Broadview Holding. We vinden het dan ook een mooie doelstelling om het concept van AlpecinFenix te kopiëren naar het vrouwenwielrennen.”, aldus de manager.

Fotocredits en bron reacties Team Plantur-Pura / Ciclismo Mundial

Fyi: Plantur is een shampoo en Pura een soort van gevelbekleding


Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!