Het vertrouwen is groot bij Jumbo-Visma

Het vertrouwen is groot bij Jumbo-Visma

Vandaag, op zaterdag 20 maart 2021, staat het eerste monument van het wielerseizoen op het programma. Bij Jumbo-Visma is het vertrouwen groot dat Wout van Aert net als vorig jaar Milaan-Sanremo wint.

Wout van Aert zette in het bijzondere wielerjaar 2020 Milaan-Sanremo op zijn palmares (lees hier) en is dus de titelverdediger vandaag.

In totaal worden er in de editie van dit jaar 299 kilometer afgelegd, met de gekende beklimmingen van de Cipressa en de Poggio, om dan de duikvlucht te nemen richting de finish op de Via Roma.

Milaan-Sanremo 2021 profiel.jpg (273 KB)
Winnen enige doel

Het vertrouwen is groot bij Team Jumbo-Visma in hun kopman en winnen is dan ook het enige doel. “Met Wout hebben we de winnaar van vorig jaar in de gelederen en een renner die in een uitstekende vorm verkeert.", liet ploegleider Arthur van Dongen voor het team optekenen "Het doel is uiteraard weer om voor de winst te gaan. Hij is klaar om de rol als medefavoriet waar te maken en heeft alle kwaliteiten om de koers op verschillende manieren te winnen. Voor deze lange koers is het in eerste instantie belangrijk om zo fris mogelijk aan de finale te beginnen.", aldus Van Dongen.

Wout DGM_7135_dpi.JPG (740 KB)

Van Aert heeft alvast extra vertrouwen getankt in Tirreno-Adriatica. Hij won niet alleen de openingsetappe, maar ook de afsluitende tijdrit tegen absolute toppers in de discipline en een knappe tweede plaats in het eindklassement, met als toemaatje de puntentrui (lees hier). Wout is er alvast klaar voor “Milaan-San Remo is een speciale koers. De lengte van het parcours zorgt ervoor dat je niet zomaar al vroeg kunt ontsnappen. Sommige renners vinden dat misschien minder leuk dat er weinig gebeurt. Ik vind het juist mooi dat de wedstrijd in een kwartier tijd helemaal ontploft. Deze manier van koersen ligt mij wel. Ik heb laten zien in Strade en de Tirreno dat ik meekan in slotklimmen en dat ik een sterke eindsprint heb.”

 

Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe worden als geduchte tegenstanders gezien
Mathieu DGM_7022-1_dpi.JPG (823 KB)

“Ik denk dat wij als ploeg onze verantwoordelijkheid moeten durven nemen, maar het is wel duidelijk dat ik niet de enige favoriet ben. We zijn niet van plan om heel de dag alleen op kop te rijden. Ik ben daarom wel benieuwd hoe andere ploegen de koers gaan oppakken.”, aldus Wout van Aert

Fotocredits LaPresse - bron reactie Team Jumbo-Visma

 

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!