Van der Poel gaat opnieuw voor een ritzege in Tirreno-Adriatico

Van der Poel gaat opnieuw voor een ritzege in Tirreno-Adriatico

Mathieu van der Poel komt op woensdag 10 maart 2021 met team Alpecin-Fenix opnieuw aan de start van Tirreno-Adriatico 10-16/3/2021. De winnaar van de Strade Bianche won vorig jaar de 7de etappe van de Italiaanse rittenkoers en mikt opnieuw op een zege

Team Alpecin-Fenix kan tevreden terugkijken op zijn deelname aan de editie 2020 van Tirreno-Adriatico. Tim Merlier won toen de 6de etappe (lees hier) en Mathieu van der Poel daags nadien de 7de (lees hier). Ook dit jaar wordt er vooral gemikt op een ritzege, vertelt Mathieu van der Poel, die het voorbije weekend op indrukwekkende wijze de Strade Bianche won (lees hier)

"De Strade Bianche is intussen al wel doorgedrongen, denk ik.", klinkt het bij Mathieu van der Poel, die duidelijk de focus behoudt. "Het was wel één van de mooiere zeges, zeker de manier waarop. Maar er komt nog heel veel aan. Dus het is niet dat het seizoen nu al geslaagd is. Maar het is wel enorm leuk om zo te mogen beginnen."

Tirreno-Adriatico 2021

Morgen start Van der Poel met Team Alpecin-Fenix in Tirreno-Adriatico, een rittenkoers, maar hij heeft persoonlijk geen klassementambities "Eerder voor een ritoverwinning proberen te gaan. Ikzelf en zeker met Tim (nvdr Merlier), die toch één van de snellere renners aanwezig is hier.", luidt het en kijken wat komt "Dus het is eerder inderdaad dag per dag bekijken en vooral in functie van Sanremo toch wel. Vorig jaar is de Tirreno zeer geslaagd en we gaan toch zeker proberen om weer een rit te winnen dit jaar.", aldus Mathieu van der Poel.

Tim Merlier heeft met zijn 2 zeges ( Le Samyn lees hier en GP Monseré lees hier) vertrouwen getankt. "Ik kijk er wel naar uit om tegen de grootste sprinters aan het werk te kunnen, ... Ewan is hier, Gaviria is hier, ... ze zijn hier niet allemaal maar toch wel een aantal grote namen", klinkt het bij Tim. "De verwachtingen zijn er wel eigenlijk, dus ik hoop dat ik me zeker morgen (etappe 1), en 6de rit, denk ik, als er nog een kans is, mij daar toch zeker te tonen, eventueel mee te doen voor winst ... Ik hoop hier toch wel met een overwinning naar huis te gaan.", is Merlier duidelijk over zijn ambitie en hij hoopt alvast ook vlotter dan vorig jaar het klimmen te verteren.

Line-up Team Alpecin-Fenix: Tim Merlier, Xandro Meurisse, Jonas Rickaert, Petr Vakoc, Otto Vergaerde, Gianni Vermeersch en Mathieu van der Poel.


Op woensdag 10 maart 2021, dag 1, krijgen de renners een rit onder de wielen geschoven, die zich leent voor de sprinters

Lido Di Camaiori - Lido Di Camaiori 156 km

Tirreno-Adriatico 2021 profiel etappe 1.jpg (71 KB)

De volledige startlijst, met o.a. ook Wout van Aert klik hier

Te bekijken op Eurosport

Fotocredits en bron reactie: Team Alpecin-Fenix

De website van Tirreno-Adriatico klik







Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!