Velofollies 2023

Tim Merlier spurt naar de zege in GP Jempi Monseré

Tim Merlier spurt naar de zege in GP Jempi Monseré

Tim Merlier heeft de GP Jean-Pierre Monseré gewonnen. De Alpecin-Fenixrenner spurtte 'goed gepositioneerd' heel krachtig naar de zege in Roeselare. Merlier scoort zo een 2/2 in de Bingoal Cycling Cup.

1. Tim Merlier
2. Mark Cavendish
3. Timothy Dupont

De GP Jean-Pierre Monseré draaide zoals verwacht uit op een massaspurt en daarin toonde Tim Merlier zich heel sterk én snel.

"Ik had niet verwacht dat ik zo makkelijk in positie ging geraken.", vertelde Merlier na afloop. "Meestal liggen dit soort koersen mij iets minder, als het iets te nerveus is en iedereen nog frisse benen heeft . Maar uiteindelijk werd ik goed gebracht door de ploeg, ik had een goede positie aan het rondpunt ... dan was het kwestie van mijn plek te verdedigen. ", ging Tim voort met de uitleg. Hij nestelde zich in het wiel van Mark Cavendish. Maar Cav zijn lead-out werd even gehinderd. "Toen heb ik niet getwijfeld en de kant van de nadars gekozen." zei Merlier, die heel krachtig zijn eindspurt inzette en volhield tot op de meet. "Gelukkig, want het was van ver, dus … Naar mijn gevoel viel het een beetje stil … en ik weet, als ik van ver aan ga, dat ik mijn wattage/snelheid kan behouden en dan is het kwestie/hopen dat er niemand uit het wiel kan komen.", aldus Tim Merlier, die woensdag start in Tirreno-Adriatico. "Hopelijk even snelle benen en elke dag goed gerecupereerd.", lacht hij.

Merlier won ook Le Samyn (lees hier) en scoort met zijn zege in Roeselare nu een 2 op 2 in de Bingoal Cycling Cup. Voor Alpecin-Fenix is het na de knappe zege van Mathieu van der Poel in de Strade Bianche (lees hier), de 2de zege dit weekend op evenveel dagen.

Fotocredit TFoto
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

November 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!