Laurens Sweeck demonstreerde in Oostmalle

Laurens Sweeck demonstreerde in Oostmalle

Laurens Sweeck heeft zich de sterkste getoond in de Sluitingsprijs Oostmalle. In de laatste wedstrijd van het veldritseizoen 2020-2021 soleerde hij naar de zege. Quinten Hermans (2de) en Lars van der Haar (3de) flankeerden hem op het podium.

Laurens Sweeck moest zowat één ronde achtervolgen richting de voorste gelederen na de start in de Sluitingsprijs Oostmalle, maar schoof snel op en beende vervolgens het koptrio met Quinten Hermans, Toon Aerts en David van der Poel bij. En in de derde ronde reed hij daadkrachtig van iedereen weg, om te soleren naar de zege.

"Het ging heel goed.", vertelde Laurens kort na de wedstrijd.  "Ik was in het begin wat gefrustreerd met dat ze een gat lieten vallen. Maar ik voelde wel direct dat ik goede benen had en ik heb dan maar ineens doorgezet. Gisteren had ik eigenlijk slechte benen. Ik was niet flitsend, er zat geen power op. Dat had ik wel vandaag . Op deze omloop fiets ik het liefst , het ligt mij ook gewoon . Ik voelde heel snel onderweg dat er echt iets achter zat en dan weet ik dat ik niet moet wachten."

Hoe Sweeck terugkijkt op het veldritseizoen? "Ik denk dat ik mijn trui wel heb laten zien van in het begin van het seizoen. Ik heb één mindere periode gehad, maar ik sluit het toch wel heel goed af, naar mijn gevoel . Over de ganse lijn ben ik toch tevreden.", klinkt het, en met de zege afsluiten is mooi. "Het doet gewoon deugd dat ik hier kan winnen en dat je gelukkig kunt uitbollen die laatste ronde . Dat is een heel mooie afsluiter voor mezelf."

Vorig jaar won Laurens Sweeck ook in Oostmalle, in de gietende regen, en was het spannender. "Vorig jaar was het echt tot op de meet , dan kun je er minder van genieten . Het was nu spijtig genoeg zonder volk maar het deed toch enorm deugd dat je in die laatste halve ronde kunt afsluiten.", aldus een blije Laurens Sweeck.

OOS_0951.JPG (985 KB)

Vind de volledige uitslag klik hier

Fotocredits TFoto 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!