Denise Betsema sluit het seizoen mooi af met de dubbel

Denise Betsema sluit het seizoen mooi af met de dubbel

Denise Betsema sluit haar veldritseizoen zeer mooi af. Daags na de Waaslandcross heeft de Texelse ook de Sluitingsprijs Oostmalle gewonnen, een dubbel dus dit weekend.

Denise Betsema vertelde al in Sint-Niklaas, na haar zege in de Waaslandcross, dat het veldritseizoen voor haar best nog wat langer mag duren. En haar goede vorm etaleerde ze ook de dag nadien in de Sluitingsprijs Oostmalle, waar ze soleerde naar de tweede overwinning van het weekend.

"Het was toch wel een doel om vandaag ook de overwinning mee naar huis te nemen.", vertelde Denise na afloop. "Ik vind het zo een mooi parcours en de vorm is gewoon goed. Het zou gewoon een hele mooie afsluiter zijn, dacht ik van te voren al. Het is dan supermooi dat het zo uitpakt."

Over de aanpak "Eerst toch wel een beetje kijken welke dames goed waren en toch daarna een beetje kunnen versnellen, om een gaatje te kunnen maken op de rest van de dames. Ik voelde me gewoon heel goed in het zand. Het ging gewoon vrij gemakkelijk. Ik denk dat ik daar wel vooral het verschil hebben kunnen maken." legde de Texelse uit, die zo'n ondergrond wel gewoon is.

Sanne Cant voelde zich ook in haar sas in het zand van Oostmalle en startte sterk, maar maakte een paar foutjes en zag Betsema wegrijden. De Belgische kampioene veldrijden consolideerde wel de tweede stek. Inge van der Heijden, die zoals zo vaak de kopstart nam, wist finaal de derde podiumplaats in te palmen.

Oostmalle 2021 podium dames.jpg (580 KB)

Volledige uitslag klik

Fotocredits TFoto
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!