Wederom sterke wedstrijd van Manon Bakker

Wederom sterke wedstrijd van Manon Bakker

Manon Bakker finishte in de slotmanche van de Soudal Ladies Trophy als derde en mocht voor de tweede keer dit weekend op het podium. Zo'n dubbel realiseerde de 21-jarige belofte van Credishop-Fristads ook in het weekend van de Flandriencross en de Druivencross

Ceylin del Carmen Alvarado toonde zich duidelijk de beste op het parcours van de Brussels Universities Cyclocross en soleerde naar de zege. Voor de overige podiumplaatsen en eindwinst in het klassement was het iets spannender. Denise Betsema haalde alles uit de kast om haar achterstand op leidster Brand goed te maken maar slaagde daar net niet in. Ze moet zich tevreden stellen met een tweede plek in de rituitslag én evenzo in het eindklassement. De wereldkampioene (5de) kende weliswaar problemen met het inklikken van de schoen, door ijsvorming, en verloor daardoor wat tijd, maar hield aan de finish nog een handvol seconden van haar voorsprong in het klassement over, voldoende om het te winnen.

De derde podiumplek in de Brusselse veldrit werd ingepalmd door belofte Manon Bakker. De 21-jarige Nederlandse kan terugblikken op een heel goed seizoen als belofte tussen de elite dames, met knappe prestaties op verschillende parcours. En blijkbaar heeft ze op het einde van dit veldritseizoen nog best wat energie in de tank. Dit weekend werd ze op zaterdag in Eeklo knap tweede en maakte ze zelfs kans om te winnen. Op zondag, in de slotmanche van de Soudal Ladies Trophy, haalde Manon dus opnieuw het podium. Ze kende niet de beste start maar schoof in de wedstrijd gestaag op naar voor, met een mooi resultaat.

Brussel 2021 podium dames.jpg (555 KB)

Vind de uitslagen en het eindklassment van/na de Brussels Universities Cyclocross klik hier

Fotocredits TFoto





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!