Denise Betsema wint in Eeklo

Denise Betsema wint in Eeklo

Denise Betsema heeft de Ethiascross in Eeklo gewonnen. De Nederlandse vormde een kopduo met Manon Bakker en reed in de voorlaatste ronde weg van haar landgenote. Lucinda Brand vervolledige het podium als derde.

Inge van der Heijden dook, zoals wel vaker, als eerste het veld in op de sportterreinen van Eeklo, gevolgd door Lucinda Brand, Anna Kay, Sanne Cant, .... Inge trok stevig door maar al in de volgende ronde kregen we een koptrio met Denise Betsema, Kay en Manon Bakker. Achter hen vormde zich een duo met Van der Heijden, die wat was teruggezakt, en Sanne Cant.

De Britse Kay maakte een hapering en zag haar metgezelles wegrijden. In de derde van zes rondes had Bakker enkele secondjes voorsprong genomen maar na een slippertje van de Credishop-Fristadsrenster sloot Denise terug aan en nam de leiding over. Sanne Cant, met in haar spoor Anna Kay, sloop dichter naar de kop van de wedstrijd maar zou niet vooraan geraken. Manon Bakker leek heel sterk en reed vlotter op en af de kleine heuveltjes maar werd in de voorlaatste ronde stevig onder druk gezet door de Pauwels Sauzen-Bingoalrenster. Intussen was Lucinda Brand opgeschoven en voorbij Cant gegaan. De wereldkampioene zou als derde finishen.

De strijd voor de zege ging tussen Bakker en Betsema, die richting het hoogste schavotje aan het soleren was maar heel even sputterde op een heuveltje waardoor Bakker naast haar kwam, maar ook bleef steken. Betsema trok finaal aan het langste eind en Bakker finishte verdienstelijk als tweede.

Eeklo 2021 podium dames.jpg (617 KB)

"Elke ronde werd het glibberiger", zei Denise Betsema na de wedstrijd. Finaal werd het nog spannend. "Ik voelde de hete adem van Manon en we maakten allebei foutjes.", legde de Texelse uit. "Maar ik ben superblij om hier te winnen. Het is gewoon een opsteker, elke cross die we kunnen rijden is een overwinning.", klinkt het

Volledige uitslag Ethiascross Eeklo klik

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!