Happy Dog Cat

Sanne Cant wil haar goede vorm verzilveren

Sanne Cant wil haar goede vorm verzilveren

Op zaterdag 13 februari 2021 staat de Ethias Cross in Eeklo op de agenda. Sanne Cant was in haar eigen Lille in zeer goede doen en wil opnieuw meestrijden voor de zege.

Sanne Cant heeft haar moeilijkste winter in jaren achter de rug. Maar kijk, na een deugddoende stage in Spanje is ze de laatste weken naar haar beste vorm toegegroeid. “In Benicassim heb ik me goed kunnen voorbereiden op het WK”, vertelt Cant. “En dat leek ook zijn vruchten af te werpen. In de Wereldbeker in Overijse presteerde ik al op een hoog niveau en ik was klaar om te schitteren in Oostende. En geloof me, ik was ook goed op het WK. Ik heb er vooraf niet te veel heisa over gemaakt. Enerzijds had ik die druk niet nodig, anderzijds was het absoluut niet aan mij om hoog van de toren te blazen. Maar ik voelde me podiumrijp.”

Pech besliste er echter anders over. Door twee tuimelpertes zag Cant haar medaille-ambities in het water vallen. “Uiteraard was ik ontgoocheld. Maar ik kon er zelf niets aan doen, dus moest ik ook niet lastig zijn op mezelf."

't Voelde goed 

"Maar dat ik dan een week later in de X²O Badkamers Trofee in eigen Lille kon bewijzen dat de conditie top is, voelde goed. Ik kan in alle oprechtheid zeggen dat ik dit wel nodig had. Achteraf gezien had ik misschien nog iets meer zélf de koers moeten durven in handen nemen.”

De komende twee weken dit hoge vormpeil aanhouden moet lukken, denkt de meervoudige Belgische - en wereldkampioene. “Doel is om het hele seizoen af te werken, tot en met Oostmalle. Dat betekent concreet dat ik nog vier kansen heb om eentje te winnen. Dat is ook mijn doel. Uiteraard kan een zege mijn seizoen niet meer goedmaken, maar het kan er wel voor zorgen dat ik mijn veldritwinter met een positief gevoel afsluit. Wie weet kan het in Eeklo al. De laatste keer (2019) was ik er niet bij, maar in de editie van 2017 was ik er de beste. Het is een technisch rondje en als het de komende twee dagen verder blijft dooien, leunt het parcours nog beter bij mijn capaciteiten aan.”

Info Ethias Cross Eeklo op 13 februari 2021 klik

Fotocredits TFoto - tekstbron: Golazo


 
Zoeken

Kalender

september 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930