Michael Vanthourenhout hoopt op een vettig bovenlaagje in Brussel

Michael Vanthourenhout hoopt op een vettig bovenlaagje in Brussel

Voor de slotmanche van de X²O Badkamers Trofee houden de veldrijders halt in de hoofdstad. In de Soudal Brussels Universities Cyclocross hoopt Michael Vanthourenhout zijn technische troeven uit te spelen. "Hopelijk zal het bovenste laagje van het parcours er een beetje vettig bijliggen.", klinkt het

De Brussels Universities Cyclocross is aan haar derde editie toe. Het technische en gevarieerde parcours op de terreinen rond de campussen van de VUB en de ULB heeft de harten van de veldrijders veroverd. Ook Michael Vanthourenhout zakt graag af naar de cross in de hoofdstad. Een jaar geleden viel de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal net naast het podium, twee jaar geleden werd hij derde na Mathieu van der Poel en Toon Aerts.

"Die cross is echt wel een meerwaarde op de kalender", aldus Vanthourenhout. "Het is een parcours waarin alles aan bod komt en waar ook je techniek een belangrijke rol speelt. Dat ligt me wel."

De voorspellingen dat de temperatuur zondag opnieuw boven het vriespunt klimt, stemmen hem optimistisch. "Voor een volledige dooi zal het nog wat warmer moeten worden, maar allicht zal het bovenste laagje er nu wat vettiger bijliggen, dat heb ik wel graag. Dan wordt het nog technischer en kom ik beter tot mijn recht. Blijft het toch vriezen, dan krijgen we een snellere cross. Daarin heb ik het moeilijker om het verschil te maken."

Met zeges in Tabor en Merksplas won Vanthourenhout dit seizoen in de Wereldbeker en de Superprestige een wedstrijd. Ook in de Zwitserse  EKZ Cross Tour won Michael een manche. Eentje in de X²O Badkamers Trofee ontbreekt nog ...

Fotocredits TFoto - tekstbron: Golazo

Info Brussel Universities Cyclocross op zondag 14 februari 2021 klik

G2021_6020 Banner Veldritkrant 728x90px - Brussel.png (47 KB)

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!