Lucinda Brand hoopt dat de regenboogtrui 't tekort aan rust compenseert

Lucinda Brand hoopt dat de regenboogtrui 't tekort aan rust compenseert

Met veel enthousiasme kijkt Lucinda Brand uit naar haar eerste crossweekend als wereldkampioene. Rustig genieten van haar regenboogtrui zit er niet in. Zowel op zaterdag als op zondag verdedigt ze haar leidersplaats “En het ziet er niet naar uit dat ik fris aan de start zal staan.”, klinkt het.

Het zijn drukke dagen geweest voor Lucinda Brand. Ondanks de coronamaatregelen en de avondklok in Nederland was haar agenda goed gevuld. Stonden de voorbije dagen op het programma: interviews, een virtuele borrel, een bezoekje aan de ouders en een taart bakken voor de ploegmaats. En tussendoor uiteraard ook nog even trainen.

WK Trui credit team BTL.jpg (112 KB)

“De voorbije dagen heb ik niet veel geslapen”, geeft de kersverse wereldkampioene toe. “Zaterdag hebben we in beperkte kring toch nog een klein beetje kunnen vieren. Mijn vriend had veel vertrouwen in mij en had voor wat drank gezorgd. Natuurlijk is het jammer dat je op zo’n moment je geluk niet met anderen kan delen, zo heb ik mijn ouders pas maandagavond gezien en kon ook mijn coach Paul Van Den Bosch er niet bij zijn. Aan de andere kant beleef je dat succes in intieme kring veel intenser. In andere omstandigheden word je veel meer geleefd.”

Kwarktaart met Boswandeling

Dinsdag kroop Brand voor het eerst terug op de fiets, woensdag stond er een groepstraining met de ploeg op de planning. Om haar wereldtitel te vieren, zorgde de renster van Baloise Trek Lions voor taart. “Een zelfgebakken taart”, benadrukt de 31-jarige Nederlandse. “Of ik een goede bakkersvrouw zou zijn? Als ik tijd heb, bak ik wel graag. Deze keer heb ik gekozen voor een kwarktaart met Boswandeling (een bekende Nederlandse likeur, nvdr), één van de drankjes van zaterdagavond, afgewerkt met een regenboog in marsepein. Een experiment, maar het was verrassend lekker (lacht).”

De training .... “Het eerst ritje in de regenboogtrui”, aldus Brand. “De eerste minuten was ik zeker aan het glunderen, maar het was niet echt een aangenaam weertje om te fietsen. Op het einde van de rit was m’n truitje al helemaal vuil.”

Team BTL credit team.jpg (221 KB)

 

Eerste keer Lille

Na de festiviteiten volgt er een belangrijk weekend voor Brand. Zaterdag verdedigt ze in Middelkerke haar leidersplaats in de Superprestige (lees hier), zondag wil ze in de Soudal Krawatencross een stap zetten in de richting van de eindzege in de Soudal Ladies Trophy. Haar voorsprong op Denise Betsema bedraagt slechts 38 seconden.

“Het wordt best nog spannend”, voorspelt Brand. “En gezien het beperkt aantal uren slaap zal ik niet zo fris zijn. Hopelijk geeft die regenboogtrui me vleugels en kan ik het gebrek aan frisheid compenseren, want Denise zal heel gedreven zijn om me het vuur aan de schenen te leggen. In principe is zij in het zand sterker dan ik en ben ik de betere loopster. Hopelijk ben ik goed genoeg om me er door te slepen. Of misschien kan ik mijn voorsprong nog wat uitbreiden.”

Opmerkelijk: Brand maakt zondag haar debuut in Lille. Dat ze het parcours niet kent, baart haar geen zorgen. “Ik maak me niet zo snel druk als ik een omloop niet ken. Er zijn de voorbije jaren veel crossen geweest die ik voor het eerst reed. Als het nodig is, zal de entourage mij wel een filmpje laten zien. En ik kan ook nog altijd eens informeren bij Toon Aerts, hé. Hij zal het parcours wel goed kennen.”, aldus de kersverse wereldkampioene elite dames.

Info (programma, klassement, ...) Krawatencross klik

Fotocredits Baloise Trek Lions - tekstbron: Golazo

 

 G2021_6018 Banner Veldritkrant 728x90px - Lille.png (44 KB)




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!