Happy Dog Cat

Kunnen Belgen Ryan Kamp van tweede wereldtitel houden?

Kunnen Belgen Ryan Kamp van tweede wereldtitel houden?

De beloften bijten de spits af dit jaar op het wereldkampioenschap veldrijden, in Oostende. Het is na het Europees kampioenschap, waar de Belgen niet aan deelnamen, nog maar de tweede keer dat zij het rechtstreeks tegen elkaar opnemen.

Een heel jaar zijn regenboogtrui showen, dat was hetgeen dat Ryan Kamp hoopte te doen. Corona stak daar echter een stokje tussen, waardoor de wereldkampioen van Dübendorf elke week tussen de profs mee moest. Ook zonder de witte trui met felgekleurde strepen viel hij op.

Ryan Kamp ontpopte zich tot één van de revelaties dit seizoen. De man van Pauwels Sauzen- Bingoal eindigde in elf van de tweeëntwintig wedstrijden waaraan hij deelnam in de top tien tussen de prof. De manier waarop hij tijdens de verkenning door het zand kliefde onderstreept zijn favorietenrol alleen maar.

(lees verder onder de foto)
OVE_4063.jpg (661 KB)

Belgen in het verweer

Het gevaar voor de titel komt dit jaar uit Belgische hoek, in de vorm van een trio. Twee weken geleden waren we nog niet zeker of Niels Vandeputte zou kunnen deelnemen na zijn zware val en blessure. De 20-jarige jongeman maakte afgelopen weekend echter met veel flair zijn comeback.

Het doet de belofte van Alpecin-Fenix zelfs luidop dromen van een wereldtitel. Of zijn zelfvertrouwen in combinatie met zijn stempel als zandspecialist hem eindelijk van zijn titel ‘nét niet op kampioenschappen’ kan afhelpen, weten we op zaterdagnamiddag.

(lees verder onder de foto)
OVE_4029.jpg (473 KB)

Toon Vandebosch heeft dan weer net op tijd zijn goede conditie te pakken. Na een sterk seizoensbegin, had hij een iets mindere periode. De Antwerpenaar heeft overigens goede herinneringen aan het zand van Oostende. Als laatstejaarsjunior kroonde de man van Pauwels Sauzen-Bingoal zich er tot Belgisch kampioen.

(lees verder onder de foto)
OVE_3631.jpg (383 KB)

Op dat BK was Timo Kielich derde. Hij is bezig aan zijn laatste winter als belofte en heeft zijn onregelmatigheid achter zich gelaten. Met de ondersteuning van een mental coach is hij bezig aan een degelijk seizoen. De Limburger is niet meteen een zandspecialist, maar heeft wel een grote motor en kan dus goed overweg met de zware stroken.

(lees verder onder de foto)
OVE_4016.jpg (566 KB)

Buitenlandse dreiging

De verhoudingen met de andere buitenlanders is moeilijk in te schatten. Pim Ronhaar is als tweedejaars zeker een naam die we mogen noemen. De Nederlander liet al meermaals zien wat hij kan dit seizoen.

(lees verder onder de foto)

 OVE_4094.jpg (534 KB)


De Brit Thomas Mein bewees, met zijn vierde plek tijdens de wereldbeker in Koksijde vorig jaar, ook vlot door het zand te kunnen. Zijn ploegmaat bij Tormans, Theo Thomas, is een Franse naam om in de gaten te houden. Frankrijk … altijd goed voor een verrassing op een WK.

(lees verder onder de foto)
OVE_4256.jpg (467 KB)

Het moet allemaal nog gereden worden ...

Ryan Kamp kon voorbije zondag al eens de leeftijdsgenoten monsteren. “Een paar ronden heb ik met Timo (nvdr Kielich) en Pim ( nvdr Ronhaar) zo wat om en om gereden.", wat Ryan wel leuk vond met het vooruitzicht op het WK.

Met Timo Kielich houdt hij alvast rekening. “Niels (nvdr Vandeputte) ook.", geeft de beloftenwereldkampioen van Dübendorf mee. "Maar Niels is natuurlijk nog maar effe bezig. Dus kon je wel zien op het rondje als in Overijse dat het dan wel lastig is voor hem. Maar op het WK is het een heel ander rondje. Dat ligt hem ook wel beter.", weet Ryan. "Maar het moet allemaal nog gereden worden. We hebben zo weinig wedstrijden gereden van tevoren met elkaar. Dat je eigenlijk heel moeilijk kan zeggen, ja, die is de topfavoriet of die is … "

Dat hij de vooruitgeschoven topfavoriet is, pareert Kamp enigszins. “Ja, omdat ik toevallig het beste kan volgen, maar dit weekend moet de koers zelf gemaakt worden, dat is dan weer een heel ander verhaal.”, aldus de talentvolle Nederlander.

Fotocredits TFoto - tekst: Toelen - bron reactie: Team Pauwels Sauzen-Bingoal / Julien Gielen

Info WK veldrijden 2021 in Oostende
Op zaterdag klik
Op zondag klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!