Mathieu van der Poel wint voor 5de keer op rij in Hamme

Mathieu van der Poel wint voor 5de keer op rij in Hamme

Mathieu van der Poel vond een omloop op zijn maat in Hamme. Na vijftien minuten soleerde de wereldkampioen en liet zo Wout van Aert achter zich. In de finale legde Laurens Sweeck beslag op de laatste podiumplaats door zich te ontdoen van Thomas Pidcock.

Na een lange startspurt doken Mathieu van der Poel en Wout van Aert zij-aan-zij het veld in. Toon Aerts nam het commando gedurende de eerste ronde voor zijn rekening en pikte ook de vijftien boni-seconden mee.

Mathieu van der Poel brak, na een rustige openingsfase onder leiding van Michael Vanthourenhout, de wedstrijd open. Het was de man van Pauwels Sauzen-Bingoal die als langste kon aanklampen.

Op het moment dat wereldkampioen vertrok, zat Van Aert te ver om te kunnen reageren. Hij was daardoor aangewezen op achtervolgen. De Belgische kampioen veldrijden ging ondanks een valpartij en schuivers al snel op en over Vanthourenhout.

Solo

Van der Poel en Van Aert reden nagenoeg even snel, het verschil tussen beide bleef rond de vijftien seconden. De Nederlander consolideerde echter en ging zo solo aan de haal met de overwinning. Op meer dan één minuut achterstand ontdeed Laurens Sweeck zich van Thomas Pidcock in de strijd om de derde plek. 

Eli Iserbyt finishte als 7de maar blijft leider in het klassement. Toon Aerts steekt daarin Michael Vanthourenhout voorbij en komt op twee te staan.

Vind volledige uitslag en klassement klik hier

HAM_2559 podium heren.jpg (314 KB)

Fotocredits TFoto - tekst: Toelen

Reactie 






Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!