Niels Vandeputte maakt comeback week voor WK

Niels Vandeputte maakt comeback week voor WK

Op zaterdag maakt Niels Vandeputte zijn comeback tijdens de manche van de X2O Badkamers Trofee in Hamme. De belofte kwam in Antwerpen ten val en is één week voor het wereldkampioenschap net op tijd hersteld.

Vandeputte liep midden december een blessure op aan zijn T8-wervel en moest zelfs een tijdje een korset dragen. “De revalidatie is zeer vlot verlopen”, vertelde de renner van Alpecin-Fenix. “Ik heb nooit echt veel pijn gehad en op de controle waren ze telkens positief. De breuk zakte niet in, wat het belangrijkste was.”

Zaterdag duikt hij terug het veld in. “Vorige week kreeg ik groen licht om in het bos te trainen en aan wedstrijden deel te nemen. Het is moeilijk in te schatten wat ik van Hamme kan verwachten. Ik voel me wel goed op training, maar mis natuurlijk wel een beetje wedstrijdritme. Hamme is in ieder geval wel een leuke cross om terug te beginnen, omdat ik daar vorig jaar m'n eerste wedstrijd van het seizoen won. Het parcours ligt me dus wel.”

(Lees verder onder de foto)

Niels Vandeputte zijdelings credit TFoto.jpg (558 KB)

WK-selectie: “Dit geeft een boost”

Ondanks zijn lange afwezigheid selecteerde bondscoach Sven Vanthourenhout hem toch voor het WK in Oostende. “Het toont aan dat de bondscoach vertrouwen in mij heeft en dat geeft natuurlijk wel een boost”, ging hij verder. “Het parcours in Oostende zou me moeten liggen. Ik rij heel graag door het zand. Dat heb ik vorig seizoen in Koksijde ook wel laten zien. Het andere gedeelte is sneller en ook redelijk technisch, wat mij ook wel ligt.”

Over de favoriet is de derdejaarsbelofte duidelijk. “Die rol is weggelegd voor Ryan Kamp (uittredend wereldkampioen bij de beloften, red.). Hij rijdt al heel het seizoen op een heel constant en hoog niveau tussen de profs. Ook Pim Ronhaar doet het de laatste weken goed, dus ook hij is volgens mij één van de kanshebbers.”

Binnen het Belgische team tipt Vandeputte twee namen. “Met Timo Kielich en Toon Vandebosch hebben we ook twee sterke renners. Al hoop ik dat ik zelf ook wel vooraan kan meedoen.”

(lees verder onder de foto)

Niels Vandeputte credit TFoto.jpg (245 KB)

Alpecin-Fenix Development Team

Deze week raakte bekend dat de gebroeders Roodhooft de belofteveldrijders deze zomer samenbrengt in het Alpecin-Fenix Development Team (zie klik). Ook Vandeputte maakt daar deel van uit. “Vorig jaar was ik ook al stagiair (lees hier) bij de wegploeg, maar nu krijgen we onze eigen continentale formatie”, lichtte hij al een tipje van de sluier.

“Hierdoor kunnen we een mooi programma rijden. Zowel koersen als de Ronde van Vlaams-Brabant, maar ook bijvoorbeeld Dwars door het Hageland. Daar mocht ik vorig jaar ook al eens van proeven.”

Fotocredits TFoto - tekst: Toelen

Lees: Niels Vandeputte hervat voorzichtig binnentrainingen klik hier

Info Flandriencross 23 januari 2021 klik hier

Info WK veldrijden 2021 in Oostende
Op zaterdag 30/1 klik
Op zondag 31/1 klik

G2021_6016 Banner Veldritkrant 728x90px - Hamme.png (44 KB)

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!