Zilvermeercross zonder Toon Aerts

Zilvermeercross zonder Toon Aerts

De winnaar van de zilveren medaille bij elite heren op het BK in Meulebele zal niet van start gaan in de Zilvermeercross komend weekend. Toon Aerts krijgt niet het gevraagd startgeld "Ik wil iedereen nog recht in de ogen kunnen kijken", klinkt het bij de Baloise Trek Lion.

Toon Aerts had de Zilvermeercross in Mol op 16 januari 2021 op zijn programma staan maar zal er niet van start gaan. "Er werd een voorstel gedaan naar de organisatie van die wedstrijd maar dat bleek niet haalbaar.", luidt het op sporza betreffende het startgeld.

Geen uitzondering

"Ik werkte dit seizoen enkele crossen af voor een bepaald bedrag. Ik kan het niet naar die organisatoren toe maken om nu in Mol voor een lager bedrag te starten. Ik maak voor de Zilvermeercross geen uitzondering. Ik wil iedereen nog recht in de ogen kunnen kijken.", luidt het.

De kopman van de Baloise Trek Lions last in de plaats enkele doorgedreven trainingen in, met het oog op het WK in Oostende. "Als het ware een stage in eigen land", klinkt het. Halverwege de komende week volgt dan wat herstel om in het weekend dat volgt de dubbel Flandriencross en Druivencross aan te pakken.

Wie wel allemaal aan de start komt in Mol, is nog even afwachten. Wout van Aert topt alvast de affiche bij de heren. Mathieu van der Poel vertoeft op stage in Spanje (lees hier)

Fotocredit TFoto - bron reactie: sporza







Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!