Isolteam - nieuws

Bubbel met Van der Poel, Vermeersch en verzorger in Spanje

Bubbel met Van der Poel, Vermeersch en verzorger in Spanje

Mathieu van der Poel vertoeft momenteel, net als een groot deel van de renners van team Alpecin-Fenix, in het Spaanse Benicasim. De wereldkampioen veldrijden werkt er een tussentijdse stage af met als eerste hoofddoel het WK in Oostende op het einde van deze maand.

Gezien de huidige omstandigheden en dito maatregelen betreffende corona was het even uitkijken voor Mathieu van der Poel of het wel vlot te bewerkstelligen was om op stage naar Spanje te vertrekken. Dat is intussen geschied, met de nodige aandacht om alle risico's te vermijden.

Aparte bubbel

"Een groot aantal van onze renners verblijven tot 21 januari in Benicasim.", laat Press & Communication Officer Ward Callens ons weten. "Mathieu en Gianni Vermeersch trainen, eten en slapen er in een afzonderlijke bubbel met hun vaste verzorger en zo minimaliseren we dus het aantal contacten.", luidt het.

Gianni Vermeersch rijdt in het veld voor Credishop-Fristads, ook een team van de broers Roodhooft, maar is op de weg teamgenoot van Mathieu van der Poel bij Alpecin-Fenix.

ZOL_7797 Gianni Vermeersch.jpg (852 KB)
(fotocredits TFoto)

Het klinkt alsof er nog een waterkansje is dat Mathieu van der Poel alsnog het NK veldrijden zal rijden, als dit toch zou doorgaan "In verband met het NK kan ik niet echt uitspraken doen voor er echt bevestigd nieuws is.", aldus Ward Callens.

Leidraad organisaties wegwielrennen KNWU

Wat betreft het wegwielrennen hebben ze bij KNWU alvast een leidraad voor de organisatoren van wielerwedstrijden opgesteld, gericht op deze bijzondere coronatijd. De opsteller, Thijs Rondhuis, o.a. organisator van het NK wegwielrennen 2020 op de VAM-berg, dat ook in 2021 de titelstrijd ontvangt, brengt het op een eenvoudige manier met vier fases: waakzaam, zorgelijk, ernstig en zeer ernstig. (zie hier)

Zoeken

AGB 24/24 zin om te adverteren

Kalender

mei 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31