12de Belgische kampioenentitel op rij voor Sanne Cant

12de Belgische kampioenentitel op rij voor Sanne Cant

Sanne Cant soleerde op het Belgisch kampioenschap veldrijden in Meulebeke richting haar 12de titel - op rij - bij elite dames. Lotte Kopecky bood het meeste tegenstand en werd tweede. Alicia Franck pakt het brons.

Sanne Cant heeft op het BK veldrijden 2021 in Meulebeke haar favorietenrol helemaal waargemaakt. Ze opende al meteen bij het induiken van het veld de debatten. Lotte Kopecky bood een wedstrijd lang het meeste tegenstand maar het belette Cant niet om te soleren naar haar 12de Belgische tricolore.

BKM podium dames.jpg (609 KB)

"Het was een lastig parcours.", zei Sanne na de wedstrijd. "Zoals een beetje voorspeld tijdens de verkenning, is het beginnen dooien en was het best glad op bepaalde plekken . Tijdens de verkenning was de zandbak bevroren maar die was redelijk losgereden nu. Dus dat was effe verschieten eigenlijk als ik daar aankwam. Op zich, ik denk dat we een redelijk lange cross gehad hebben . Dus ik denk dat ik wel redelijk goed ingedeeld heb en geprobeerd zo weinig mogelijk fouten te maken."

Lotte Kopecky deed het bijzonder goed en reed de hele wedstrijd als tweede, op ongeveer een twaalftal seconden, achter de solerende Cant. Ze kwam nog heel even iets dichter maar de veelvoudige kampioene was nooit ongerust.

“Op zich niet .", klinkt het bij Cant. "Ik zat redelijk goed in mijn ritme . Ik denk dat ’t dan aan bepaalde foutjes lag (dat ze dichter kwam) of een mindere passage in het zand bijvpoorbeeld, die zorgde voor terugname van seconden. Maar  9 sec klonk ook niet veel maar op zich, op een snel parcours, is dat redelijk wat, dus … Ik ben op zich nooit niet echt ongerust geweest."

BKE_0299.JPG (516 KB)

Dat Sanne Cant haar 12de titel op rij binnenhaalt, is een hele prestatie . 'Ja, ik ben weer gerust voor een jaar.", zegt ze met de glimlach. "Altijd spannend om een BK aan te vangen. ’t Is ook lang geleden dat ik nog eens de ploegtrui aanhad. Het was effe wennen in de camper. Ik ben op zich blij dat deze terug de kast in kan en ik die andere er terug uit kan nemen.", luidt het.

BKE_0338.JPG (534 KB)

Fotocredits TFoto

Volledige uitslag BK veldrijden 2021 elite dames klik hier
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!