Eli Iserbyt kan komend weekend deelnemen aan het BK

Eli Iserbyt kan komend weekend deelnemen aan het BK

"Een MRI in het Waregemse OLV van Lourdes-ziekenhuis leverde geruststellend nieuws op voor Eli Iserbyt", laat het team weten. De kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal kan volgende zondag van start op het BK veldrijden in Meulebeke.

Een val in de openingsronde in Hulst gisteren, zorgde voor extra onrust bij Eli Iserbyt, die al geblesseerd was aan de linker elleboog. "Ik viel dan wel op mijn rechterzijde, ik voelde toch een hevige pijnscheut in mijn linker elleboog. Bovendien kon ik amper nog kracht vanuit de rug zetten, zodat ik uit voorzorg besliste om vroegtijdig de wedstrijd te verlaten. Ik koos ervoor om naar mijn lichaam te luisteren en het zeker niet nóg erger maken. Het was voor mezelf op dat moment ook moeilijk inschatten wat er exact aan de hand was.", vertelde Eli.

Een nieuwe MRI-scan in het Waregemse OLV van Lourdes-ziekenhuis leverde relatief goed nieuws op. "Door de val is er nog een extra bloeduitstorting rond het ellebooggewricht bijgekomen, maar van een breuk is geen sprake en er werden ook geen barstjes vastgesteld", laat de West-Vlaming via het team weten. "Dat betekent dat ik zondag zeker van start kan op het Belgisch kampioenschap. Al zal dat uiteraard niet in de meest ideale omstandigheden zijn."

De Europese kampioen zal het deze week zo rustig mogelijk houden "Gekke dingen ga ik niet meer doen deze week. De blessure kan alleen maar herstellen door de elleboog te laten rusten. Na het BK heb ik een crossvrij weekend, alleen zondag zal ik nog een keer de pijn moeten verbijten. Ik kan alleen maar hopen dat het meevalt en dat ik de voorbije twee weken niet te veel aan conditie heb moeten inboeten."

Fotocredit TFoto - bron: Pauwels Sauzen-Bingoal

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!