Drie op een rij anno 2021 voor Mathieu van der Poel

Drie op een rij anno 2021 voor Mathieu van der Poel

Baal, Gullegem en na vandaag ook de wereldbeker in Hulst. Mathieu van der Poel verwezenlijkte bij de start van 2021 een drie op één rij. Wereldbekerleider Wout van Aert rekende af met Thomas Pidcock voor plek twee.

Lars Van Der Haar heeft in deze periode een optie genomen op snelle starts. Ook tijdens de voorlaatste wereldbekermanche in Hulst was dat niet anders. Toon Aerts nam het over van zijn Baloise Trek Lions-ploegmaat en zorgde voor een snelle openingsfase.

Aerts vond in Mathieu van der Poel een sneltrein als metgezel en samen raasden ze de kop van de wedstrijd uit elkaar. Michael Vanthourenhout was de eerste achtervolger, terwijl Wout van Aert door een fout in de materiaalpost extra seconden moest prijsgeven.

De wereldkampioen viel niet stil en één seconde voorsprong werden er al snel twintig. Wout van Aert kwam ondertussen samen met Michael Vanthourenhout aansluiten bij Aerts. Terwijl de wereldbekerleider sukkelde, pikte ook Pidcock aan bij de achtervolgers.

Trio achtervolgers

De voorsprong van Mathieu van der Poel groeide stelselmatig naar één minuut. Vanthourenhout profiteerde halfkoers optimaal van een schuiver van Aerts, waardoor hij een tijdje solo op de tweede plek reed. Van Aert en Pidcock pikten, zonder Aerts, echter even later weer aan.

Michael Vanthourenhout betaalde zijn solo cash en moest als eerste afhaken in de achtervolging. Wat volgde was een boeiend duel tussen Van Aert en Pidcock voor de tweede plek. De ervaring haalde het uiteindelijk van het jonge enthousiasme. Dat alles wel anderhalve minuut na winnaar Mathieu van der Poel.

Fotocredit Veldritkrant - tekst: Toelen

Uitslagen en stand in de wereldbeker van/na Hulst klik hier




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!