Denise Betsema vliegt naar de zege in Hulst

Denise Betsema vliegt naar de zege in Hulst

De alternatieve omloop in Hulst was duidelijk naar de zin van Denise Betsema. De Nederlandse domineerde de voorlaatste wereldbekerwedstrijd. Met Brand en Alvarado kleurde het podium volledig oranje.

Sanne Cant nam een snelle start en dook als eerste het veld in op de Perkpolder in Hulst. De Belgische kampioene kon echter niet standhouden op de kop en zakte terug. Denise Betsema en Annemarie Worst bepaalden in de beginfase met Kata Blanka Vas en Ceylin del Carmen Alvarado in hun wiel het tempo.

Betsema brak tijdens de tweede ronde de wedstrijd open, waardoor Alvarado en Worst vol in het verweer moesten. Lucinda Brand en de teruggevallen Vas probeerden op hun beurt aan te sluiten bij de eerste achtervolgsters. Brand slaagde daarin en dreef meteen het tempo stevig op.

De leidster diepte ondertussen haar voorsprong uit tot twintig seconden. Even leek een lekke achtertube roet in het eten te gooien. De Pauwels Sauzen-Bingoalrenster wist echter nog snel de materiaalpost binnen te rijden en kon verder soleren naar de zege.

"Ik was al blij met alle resultaten deze winter, maar dit steekt er toch wel bovenuit", liet de Texelse optekenen. "Ik voelde me op dit parcours meteen in mijn element. Ik had echt een eilandgevoel. De korte steile klimmetjes, het water, de wind. Alsof ik een thuiscross aan het rijden was. Dit zijn echt dezelfde omstandigheden als op Texel. En daarnaast is de conditie gewoon ook heel goed natuurlijk. En gelukkig had ik mij iets warmer ingeduffeld dan vorige week in Dendermonde. Daar kreeg ik het heel koud en daar heb ik toch iets uit geleerd.", aldus een blije Denise Betsema.

Eindzege Lucinda Brand

Eén van de langste dameswedstrijden -  >53' - van het seizoen lag zo snel in zijn plooi. Brand verzekerde haar, ondanks een schuiver in de modder, met de tweede plaats van de eindzege in de wereldbeker. Na een slipper op een schuine kant van Worst, ging de wereldkampioene finaal aan de haal met de laatste podiumplaats. 


Stand in WB bij de dames na Hulst (Ned) 

1. Lucinda Brand (Ned) 150 ptn
2. Denise Betsema (Ned) 108 ptn
3. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) 102 ptn
4. Kata Blanka Vas (Hon) 83 ptn - 1ste belofte
5. Clara Honsinger (USA) 80 ptn

Er rest enkel nog de slotmanche van de Wereldbeker, in Overijse. Puntenverdeling: 40-30-25-22-21-20 ....

Vind de uitslag en stand in de Wereldbeker CX van/na Hulst klik hier

Fotocredit TFoto - tekst: Toelen
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!