Van der Poel sluit 2020 in het veld af met de zege

Van der Poel sluit 2020 in het veld af met de zege

Mathieu van der Poel is terug van nooit weggeweest. Na zijn tweede plek in Dendermonde was hij in Bredene een maat te sterk voor Toon Aerts. Michael Vanthourenhout haalde het nog van Vermeersch in de strijd om de laatste podiumstek.

De Amerikaan Curtis White pikte nog wat extra publiciteit mee als snelste starter. In de modderstrook schoven de favorieten Toon Aerts en Mathieu van der Poel samen met Gianni Vermeersch naar de kop van de wedstrijd. Het trio kreeg aan het einde van de eerste ronde het gezelschap van Michael Vanthourenhout, tot die door kettingproblemen wegviel vooraan.

Het trio bleef twee ronden samen, waarna Vermeersch als eerste moest afhaken. Hij kreeg op zijn beurt in de strijd om de derde plek het gezelschap van Michael Vanthourenhout. Half koers was er dan de te verwachten prik van Van der Poel. De wereldkampioen trok even door en Aerts had, vermoedelijk door een lekke band, geen antwoord klaar.

Wat volgde was een foutloze Mathieu van der Poel die zonder zorgen naar de zege reed. Toon Aerts bedankte zijn sponsor Telenet voor hun jarenlange steun met de tweede plaats. Vanthourenhout ontdeed zich van Vermeersch voor plek drie.

Fotocredit TFoto - tekst: Toelen

Vind volledige uitslag van Ethiascross Bredene aka GP Paul Herygers klik hier




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!