Kata Blanka Vas sluit jaar dominant af

Kata Blanka Vas sluit jaar dominant af

Kata Blanka Vas domineerde de wedstrijd in Bredene van start tot finish. Zelfs een val en kettingproblemen konden haar niet van de overwinning houden. Sanne Cant ging in de finale nog naar de tweede plek, terwijl Alicia Franck naar het podium spurtte.

Geen dominante Nederlandse dames in Bredene, dus we kregen een open strijd in het kader van de Ethias Crossen. Sanne Cant en de Britse Anna Kay schoten als beste uit de startblokken al nam Kata Blanka Vas snel dat commando over.

De Hongaarse was technisch de betere, al leken een valpartij en de bijhorende kettingproblemen nog even roet in het eten te gooien. De dame van Proximus-Alpha Motorhomes-Doltcini bleef echter rustig en had voldoende voorsprong.

In de achtergrond ging Alicia Franck op en over de eerste achtervolgster Cant. De Belgische kampioene kreeg op haar beurt al snel het gezelschap van Clara Honsinger. Samen hielden ze de tweede plaats binnen schot.

Aan Vas was vandaag niets te doen. Ze finishte met meer dan één minuut voorsprong. De spanning in de wedstrijd was te vinden in de strijd om plek twee en drie. Franck lag tot in de laatste halve ronde in polepositie voor de tweede plek, maar moest Cant in de finale toch voor laten gaan. Door een ongelukkige val moest Franck nog spurten met Honsinger voor de laatste podiumstek.

Vind volledige uitslag van Ethiascross Bredene aka GP Paul Herygers klik hier

Dit moet wellicht de eerste veldritzege bij de elite zijn van een Hongaarse jongedame op Belgische bodem. Vas won dit veldritseizoen op 17 november al een UCI C2-wedstrijd van de Toi Toi Cup in het Tsjechische Rymarov alsook op 22 november de Bryksy Cross in Polen. Op het EK veldrijden in Rosmalen pakte ze de zilveren medaille bij de dames beloften/U23.

Fotocredit TFoto - tekst: ToelenZoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!