Velofollies 2023

Jurgen Mettepenningen laat zes jongeren gaan

Jurgen Mettepenningen laat zes jongeren gaan

Eén januari is traditioneel het moment voor renners om van outfit te wisselen. Bij Pauwels Sauzen-Bingoal en haar jeugdploeg Callant-Pauwels Sauzen zien ze hun grote kern een stukje krimpen. Luke Verburg, Jarno Bellens, Yorben Lauryssen, Arne Baers en de gebroeders Kopecky verlaten de formaties van Jurgen Mettepenningen.

De stap van het veld naar de weg is voor veel beloften de laatste jaren een succesformule gebleken. Florian Vermeersch, Kobe Goossens, Thymen Arensman … ze zeiden allemaal de modder vaarwel om zich volledig te focussen op een wegcarrière.

Yorben Lauryssen volgt dat voorbeeld. “De twijfels waren er al langer”, liet hij optekenen. “Ondanks overwinningen, podiumplaatsen en selecties met de nationale ploeg heb ik dan toch mijn keuze gemaakt. Dat ik de afgelopen zomers eveneens goed presteerde op de weg, gaf uiteraard mee de doorslag om te kiezen voor EFC-LR-Vulsteke.”

Ook de broers Tomas (belofte) en Matyas (junior) Kopecky willen zich in de toekomst meer focussen op de weg en trekken daarvoor naar Acrog-Tormans. Daar komen ze hun ploegmaat Arne Baers tegen. “Ik blijf voorlopig wel het veld en de weg combineren”, vertelde de Limburger over zijn overstap. “Mijn verdere ontwikkeling zal in de toekomst bepalen of ik de keuze maak tussen één van de twee disciplines.”

Contract verbroken

Ondanks een lopend contract moesten ook beloften Luke Verburg en Jarno Bellens zwaar ontgoocheld op zoek naar nieuwe oorden. Het duo kreeg officieel een negatieve sportieve evaluatie. Over de toekomst van Verburg later deze week meer. Jarno Bellens wordt ingelijfd bij Acrog-Tormans.

Daarnaast is prof Dieter Vanthourenhout in Bredene voor het laatst te zien in het veld. De 35-jarige hangt daar zijn fiets aan de haak. (Lees hier meer daaromtrent)

Fotocredits TFoto - tekst: Toelen
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

November 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!