Nederlandse selecties voor de wereldbekermanche Hulst (Ned)

Nederlandse selecties voor de wereldbekermanche Hulst (Ned)

Nederlands bondscoach Gerben de Knegt kan wederom op een sterke selectie rekenen voor de wereldbekerwedstrijd Hulst op zondag 3 jnauari 2021. "Opnieuw heeft Mathieu van der Poel aangegeven te willen rijden in een wereldbekercross.", klinkt het.

Nederland heeft bij de dames de top van veldrijden in zijn rangen. Lucinda Brand staat met de maximumscore aan de leiding van de Wereldbeker 2020-2021.

Bij de heren kan bondscoach De Knegt rekenen op de deelname van Mathieu van der Poel in het Nederlandse Huslt: “Voor een goede startpositie op het WK volgende maand blijft dat belangrijk. Bovendien verwacht ik dat hij er bijzonder gebrand op zal zijn om te winnen na zijn tweede plek in Dendermonde. Bij de vrouwen zijn alle toppers present en kunnen we ook beschikken over topmountainbikester Anne Tauber. Anne schaatst normaal in de winter, maar daar zijn nu weinig mogelijkheden toe. Daarom hebben we de afgelopen weken tijd besteed aan veldrittraining. Dat leidde tot een top 10-klassering in Heusden-Zolder zaterdag, vandaar dat ik haar ook een kans wil geven in een wereldbekercross.”

De Knegt ziet de gevestigde namen de afgelopen weken bevestigen, maar ook de jeugd nadrukkelijk op de deur kloppen. Bij de heren mogen de beloften nu meedoen bij de elite, omdat zij geen aparte race hebben, omwille van de maatregelen

“Zondag reed Pim Ronhaar sterk met een achtste plaats in Dendermonde, waar Ryan Kamp eigenlijk al de hele winter bevestigt.", verduidelijkt de bondscoach. "Zij grijpen echt hun kans om zich te tonen tussen de wereldtop bij de elite. Bij de vrouwen zien we de jonge rensters ook goed presteren. Fem van Empel (18) was zondag zeer indrukwekkend. Op een dergelijk zwaar parcours zo’n slotronde rijden en vierde worden, is echt heel knap.”, aldus Gerben de Knegt.

Selecties Nederland

Heren > 12

David en Mathieu van der Poel, Corné van Kessel, Lars van der Haar, Joris Nieuwenhuis, Stan Godrie, Ryan Kamp, Mees Hendrikx, Pim Ronhaar, Maik van der Heijden, Tim van Dijke en Luke Verburg


Dames > 13

Lucinda Brand, Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema, Annemarie Worst, Yara Kastelijn, Marianne Vos, Sophie de Boer, Manon Bakker, Inge van der Heijden, Aniek van Alphen, Fem van Empel, Puck Pieterse en Anne Tauber.


Fotocredit TFoto - bron: KNWU

Info wereldbekerwedstrijd Hulst (Ned) klik hier

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!