Brand is ook de beste in de modder van Dendermonde

Brand is ook de beste in de modder van Dendermonde

Lucinda Brand heeft zich ook de beste getoond in de modder van Dendermonde. De Telenet Baloise leeuwin pakt zo een drie op drie in de Wereldbeker 2020 2021 en komt al op een totaal van tien zeges dit veldritseizoen

Lucinda Brand heeft zich finaal ook de sterkste getoond op het modderparcours van de nieuwe wereldbekermanche in Dendermonde. Zij werd op het podium geflankeerd door Clara Honsinger, knap tweede, en Ceylin del Carmen Alvarado, die lang meestreed vooraan en als derde finishte. De 18-jarige Fem van Empel werd heel knap vierde ...

WB Dendermonde 2020 podium dames.pdf.jpg (780 KB)

Denise Betsema dook als eerste de blubber in, gevolgd door Lucinda Brand. Samen met Sanne Cant vormden ze een trio vooraan in de eerste minuten van de moddercross. Ceylin del Carmen Alvarado was uit haar klikpedaal geschoten bij de start maar schoof goed op en in de tweede ronde kregen we het duo Brand-Alvarado op de kop van de wedstrijd en als eerste achtervolgsters Cant en Betsema. Annemarie Worst volgde nog iets verder. De Wereldkampioene nam wat afstand van haar metgezelle en kwam bij het ingaan van de derde ronde met net geen 10 sec voorsprong door. Maar Brand, de leidster in de Wereldbeker, dichtte al snel de kloof en voerde op haar beurt de forcing, met succes. Achter deze twee dames reden er nu zes samen: Worst (Ned), Cant, Betsema (Ned), Honsinger (USA), Van Empel (Ned) en Kata Blanka Vas (Hon).  Dat groepje spatte finaal nog uiteen. De Amerikaanse reed gestaag tot en voorbij Alvarado naar de tweede stek, Alavarado werd derde én Fem van Empel kwam als vierde over de meet.

"Megazwaar", zei Lucinda Brand over het parcours. "Ik weet niet of iemand dat deed, maar ik heb het goed tempo alleszins niet gevonden.", duidend op de lastigheidsgraad. Over de gemiddelde snelheid klonk het als volgt met de glimlach "Ik kan harder lopen, denk ik. Volgende keer gewoon de fiets thuislaten."

De Telenet Baloise leeuwin heeft na drie wereldbekermanches het maximum der punten en tot dusver al 10 zeges dit veldritseizoen. 

Vind volledige uitslag en stand in de Wereldbeker van/na Dendermonde klik hier

Fotocredit TFoto

Art. Lucinda Brand klik hier


Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!