Mathieu van der Poel wint incidentrijke wedstrijd in Zolder

Mathieu van der Poel wint incidentrijke wedstrijd in Zolder

Tweede kerstdag bracht een redelijk gemakkelijke overwinning voor Mathieu van der Poel in Zolder. De wereldkampioen domineerde de wedstrijd vanaf de tweede ronde. Wout Van Aert werd nog tweede voor Lars van der Haar.

Er werd voor de start wild gespeculeerd over een remake van de Ronde van Vlaanderen, met spurt tussen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert. Zo ver kwam het echter niet vandaag tijdens de voorlaatste manche van de Superprestige.

Het was een incidentrijke eerste ronde voor enkele favorieten. Onder andere Toon Aerts en Tom Pidcock werden volledig teruggeslagen door een val in de eerste bocht. Even later reed ook Wout van Aert lek, ver van de materiaalpost. De man van Jumbo-Visma kreeg daardoor vijftien seconden aan zijn broek en kwam zo in het gezelschap van Pidcock en Aerts.

Mathieu van der Poel trok zich weinig aan van al de heibel. De wereldkampioen draaide de gashendel stevig open en haalde de spanning uit de wedstrijd. Lars Van Der Haar, Eli Iserbyt, Corné van Kessel, Laurens Sweeck en Daan Soete klitten samen in de achtergrond.

Drama voor Iserbyt

Door de val van Aerts leek, met nog één manche te gaan, de eindzege van de Superprestige binnen handbereik voor Iserbyt. Tot het noodlot toesloeg. De Europese kampioen kwam zwaar ten val tegen een nadar en moest al kronkelend van de pijn aan zijn elleboog de wedstrijd verlaten en afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

Als een Formule 1-bolide raasde Van der Poel ondertussen door. De overige achtervolgers kregen het gezelschap van Van Aert en even later ook Michael Vanthourenhout. Dat wel al op ruim een halve minuut van de leider.

Het was wachten tot in de finale alvorens iemand het verschil probeerde te maken in de achtervolging. Wout Van Aert bond de kat de bel aan en legde na één snelle ronde beslag op de tweede stek. In de strijd om plek drie haalde Van der Haar het nog van Sweeck en Vanthourenhout.

ZOL_8078.JPG (819 KB)

Fotocredits TFoto en tekst: Toelen

Vind volledige uitslag en klassement klik hier




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!