Brand haalt het opnieuw in de spurt

Brand haalt het opnieuw in de spurt

Net zoals vorig jaar draaide de wedstrijd in Heusden-Zolder uit op een spurt bij de dames. Opnieuw begon Lucinda Brand op kop en haalde ze het van Ceylin del Carmen Alvarado. Annemarie Worst mocht als derde het podium op.

Geen Wereldbeker dit jaar op tweede kerstdag in Zolder, maar wel een manche van de Superprestige. Na een week rust ging Annemarie Worst er meteen stevig tegenaan. Worst kreeg aan het einde van de eerste ronde het gezelschap van Lucinda Brand, Ceylin Alvarado, Denise Betsema en Inge van der Heijden.

De dames bleven niet foutloos. Eerst was er een voetje aan grond van Brand in een klim en later een val van de wereldkampioene Alvarado op de balkjes. Ook Van der Heijden bleef even haperen. De drie dames pikten echter vlot terug aan.

Brand in vuur en vlam

De koershonger van Brand was groot. De Telenet Baloise Lion legde een stevig tempo op. Ondanks haar beukwerk brak er niemand. Bij het luiden van de bel leek het even wapenstilstand, maar het was opnieuw Brand die het vuur aan de lont stak.

Betsema nam nog even de kop over, maar lang liet Brand dat niet toe. Ze zette zich meteen terug op kop met Alvarado in haar wiel. We kregen uiteindelijk een heruitgave van de spurt van vorig jaar en het was opnieuw Brand die het haalde. De wereldkampioene werd nog tweede voor Worst.

ZOL_7668.JPG (799 KB)

Een voorspelbaar einde

“Ik had al snel door dat het zou uitdraaien op een spurt”, reageerde de Nederlandse winnares na de wedstrijd. “Het viel voortdurend stil en de voorsprong bleef beperkt. Ik begon op kop aan de spurt, dat was niet de ideale uitgangspositie op deze lange aankomststrook. Ik had gelukkig de krachtigste spurt.”

Fotocredits TFoto en tekst: Toelen

Vind volledige uitslag en klassement klik hier
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!