Florian Vermeersch duikt tussen twee stages de modder in

Florian Vermeersch duikt tussen twee stages de modder in

Florian Vermeersch was dit jaar één van de (ex-)veldrijders die het mooie weer maakte op de weg. De renner van Lotto-Soudal koos al even het asfalt boven de modder, maar kruipt zaterdag nog eens op zijn veldritfiets tijdens de Superprestigemanche in Zolder.

Vierde in de sprint van de Brussels Cycling Classic, negende in de BinckBank Tour en onder andere een rol in de finale van Gent-Wevelgem. Vermeersch is pas sinds 1 juni prof bij Lotto-Soudal, maar mag gerekend worden bij de revelaties van afgelopen wegseizoen.

In de jeugdcategorieën was de 21-jarige Oost-Vlaming actief in het veld en kroonde hij zich zelfs tot Belgisch kampioen bij de tweedejaarsnieuwelingen. “Die liefde voor het veldrijden is nog niet weg”, vertelde Vermeersch, die als belofte met succes voluit de kaart trok voor de weg.

“Ik denk dat Heusden-Zolder het meest aanleunt bij mijn capaciteiten als wegrenner en het valt qua datum ook perfect. Ik ben nu thuis tussen twee stages en het is leuk om eens wat afwisseling te hebben tussen de weg- en crossfiets.”

Het blijft voorlopig bij deze ene uitstap in de modder. Vorige winter pikte hij ook al de wedstrijd in Loenhout mee.

Archieffoto credits TFoto - Tekst: Toelen

Info Superprestige Heusden-Zolder klik hier

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!